صیفی جات و هر چیزی که همان روز فاسد میشود."ثم قال الکلینی: حریز عن زرارة عن ابی عبدالله (ع) مثله و قال: کل ما کیل بالصاع فبلغ الاوساق فعلیه الزکاة و قال: جعل رسول الله (ص) الصدقة فی کل شئ انبتت الارض الاما کان فی الخضر و البقول و کل شئ یفسد من یومه. (وسائل 40/6، باب 9 من ابواب ماتجب فیه الزکاة، حدیث 6)
از شیوه نقل کلینی در امثال این موارد معلوم میشود روایت زراره با همان سند روایت محمد بن مسلم نقل شده، پس این روایت هم [از] نظر کلینی صحیح است و سند آن مثل روایت قبلی است.
3- کلینی از محمد بن اسماعیل روایت کرده که گوید: "به امام رضا(ع) عرض کردم مقداری خرمای تازه و برنج در پیش ما موجود است آیا در اینها بر گردن ما چیزی است ؟ حضرت فرمودند: در خرمای تازه چیزی بر گردن شما نیست، ولی در برنج آنچه که به وسیله باران آب داده شده یک دهم و آنچه با دلو آبیاری گردیده یک بیستم از هر چیزی که آن را با پیمانه سنجیده ای یا این طور فرمود: با پیمانه سنجیده شود."ما رواه الکلینی بسنده عن محمد بن اسماعیل، قال: قلت لابی الحسن (ع): ان لنا رطبة و ارزا فما الذی علینا فیها؟ فقال: اما الرطبة فلیس علیک فیها شئ و اما الارز فما سقت السماء العشر و ما سقی بالدلو فنصف العشر من کل ماکلت بالصاع، او قال: و کیل بالمکیال. (وسائل 39/6، باب 9 من ابواب ماتجب فیه الزکاة، حدیث 2)
4- کلینی با سند مرسل از ابان از ابی مریم روایت کرده که گوید: "از امام صادق (ع) سئوال کردم از کدام محصول زراعت زکات داده میشود؟ حضرت فرمودند: گندم و جو و ذرت و برنج و جو بی پوست و عدس، از تمام اینها زکات داده میشود، و بعد فرمود: هر آنچه که با پیمانه سنجیده شود و به شصت صاع برسد در آن زکات است."ما رواه الکلینی ایضا بسند فیه ارسال، عن ابان عن ابی مریم عن ابی عبدالله (ع) قال: سألته عن الحرث ما یزکی منه ؟ فقال: البر و الشعیر و الذرة و الارز و السلت و العدس، کل هذا مما یزکی. و قال: کل ما کیل بالصاع فبلغ الاوساق فعلیه الزکاة . (وسائل 39/6، باب 9 من ابواب ماتجب فیه الزکاة، حدیث 3)