اطاعت از امام پس از شناختن اوست. آنگاه فرمود: خداوند - تبارک و تعالی - میفرماید: "کسی که پیامبر را اطاعت کند بی گمان خدا را طاعت کرده، و کسی که پشت بگرداند البته ما ترا به نگهبانی بر آنان نفرستاده ایم."ذروة الامر و سنامه و مفتاحه و باب الاشیاء و رضا الرحمان - تبارک و تعالی - : الطاعة للامام بعد معرفته. ثم قال: ان الله - تبارک تعالی - یقول: من یطع الرسول فقد أطاع الله و من تولی فما أرسلناک علیهم حفیظا. (کافی 185/1، کتاب الحجه، باب فرض طاعة الائمة، حدیث 1؛ آیه شریفه در روایت فوق: نساء 80/) ظاهرا مراد از "امر" در روایت همان حاکمیت به حق اسلامی است، و به نظر میرسد رمز اینکه امام صادق و امام باقر - علیهما السلام - نسبت به شناخت و تسلیم امام بودن این همه تأکید فرموده اند در برخورد با شیعیان ضعیف الاراده و محافظه کار آن زمان بوده، که اگر امام واقعی را میشناختند و از او اطاعت میکردند حکومت به دست خلفای غاصب حاکم بر آن زمان نمی افتاد.(مقرر)
17- باز در همان کتاب به سند خود از محمد بن فضیل آمده است که گفت: از آن حضرت از بهترین چیزی که بندگان را به خداوند نزدیک میکند پرسش کردم، فرمود:
"برترین چیزی که بندگان را به خداوند نزدیک میکند اطاعت خداوند و پیامبر او و اطاعت از اولی الامر است."أفضل ما یتقرب به العباد الی الله - عزوجل - طاعة الله و طاعة رسوله و طاعة أولی الامر. (کافی 187/1، کتاب الحجة، باب فرض طاعة الائمة، حدیث 12)
درباره وجوب اطاعت از امام روایات دیگری در این باب است که میتوان به آن مراجعه نمود.
18- باز در همان کتاب به سند خود از ابن ابی لیلی، از امام صادق (ع) روایت شده که در حدیثی طولانی فرمود:
"خداوند متعال (در آیه شریفه: اطیعوا الله و اطیعوا الرسول تا آخر) اطاعت