ملاحظه میکنید که پیامبراکرم (ص) ماجرای آن زمان را یادآور میشوند، و اسلام نیز همان را با شدت بیشتر تأیید و تقویت میکند...
و این عمل اگرچه یک عملی بوده که در جاهلیت انجام گرفته و مصالح سیاسی آن زمان آنان را به انجام آن ملزم میکرده است، ولی همین که پیامبرخدا(ص) در آن حضور داشته و بعدا نیز آن را مورد تأیید و تأکید قرار میدهند، این عمل به عنوان یک حکم شرعی و فعل پیامبر(ص) محسوب میگردد.
فصل: پس آنگاه که دادرس مظالم دادرسی این دادگاه را پذیرفت باید برای دادرسی روز مشخصی را معلوم کند و به مردم اعلام نماید تا افرادی که به آنان ستم شده و آنان که با یکدیگر اختلاف دارند در آن روز به وی مراجعه کنند، و در سایر روزها به کارهای دیگری که به وی محول شده رسیدگی کند، مگر اینکه وی مسؤولیت دیگری جز رسیدگی به مظالم نداشته باشد که در این صورت در همه روزها به این امر میپردازد. و باید موانعی برای دیدار و ملاقات وی وجود نداشته باشد و از اطرافیان آراسته و نیک کرداری برخوردار باشد.
و باید تشکیلات دادرسی خود را با حضور پنج صنف و دسته تکمیل و سازماندهی کند که هرگز از وجود آنان بی نیاز نیست و قضاوت وی جز با حضور آن تمامت نمی یابد.
دسته اول: دستیاران و پاسداران؛ برای اینکه بتواند افراد قدرتمند را به دادگاه بکشاند و افراد سرکش را به پای میز حساب جلب کند.