و در مستدرک حاکم نیشابوری به سند خویش از ابوذر روایت شده که گفت: از پیامبرخدا(ص) شنیدم که میفرمود:
"همانا مثل اهل بیت من در بین شما مثل کشتی نوح در قوم خویش است، هر که بر آن سوار شد نجات پیدا کرد و هر که تخلف کرد غرق شد."الاان مثل اهل بیتی فیکم مثل سفینة نوح من قومه، من رکبها نجا و من تخلف عنها غرق. (مستدرک حاکم، 151/3، کتاب معرفة الصحابة)
باز همان کتاب با ذکر سند از ابن عباس نقل کرده که گفت: پیامبرخدا(ص) فرمود:
"ستارگان مردم را از غرق شدن باز میدارند و اهل بیت من امت مرا از اختلاف، پس اگر قبیله ای از عرب با آنان به مخالفت برخیزد در بین آنان اختلاف پدیدار میشود، آنگاه حزب شیطان میگردند."النجوم امان لاهل الارض من الغرق و اهل بیتی امان لامتی من الاختلاف، فاذا خالفتها قبیلة من العرب اختلفوا فصاروا حزب ابلیس. (مستدرک حاکم 149/3، کتاب معرفة الصحابة)
و روایات زیاد دیگری که در مورد حق ائمه معصومین (ع) وارد شده است.
مرحوم علامه شرف الدین موسوی در کتاب المراجعات مینویسد:
"مراد به اهل بیت آن حضرت در اینجا مجموع اهل بیت من حیث المجموع به اعتبار پیشوایان آنان میباشد، و همه آنان به صورت فراگیر (استغراق) مراد نیست؛ چرا که این منزلت به حکم عقل و نقل جز برای حجت های خداوند و آنانکه به صورت ویژه دستورات او را به پای میدارند نیست. به این معنی جماعتی از بزرگان علمای سنت نیز اعتراف کرده اند. از باب نمونه در کتاب "الصواعق المحرقه" ابن حجر این چنین آمده است: برخی از آنان نیز میگویند: محتمل است مراد از اهل بیت که پناهگاه و امان مردم هستند علمای آنان باشد؛ چرا که همانانند که مردم به وسیله آنان همانند ستارگان راه مییابند، و آنان هستند که اگر نباشند عذاب الهی اهل زمین را فرا میگیرد."المراجعات 76/، مراجعه هشتم.
و من گمان نمی کنم که هیچ فرد مسلمان منصفی به خود جرأت دهد و پیشوایان