بزرگوار را نیز به عنوان علامه شهید مطهری میشناسیم. آیت الله منتظری وقتی که وارد حوزه علمیه قم گردید نوزده سال بیشتر نداشت. در بدو ورود در "مدرسه حاج ملا صادق" ساکن شد و سپس به اصرار دوست خود مطهری در "مدرسه فیضیه" سکونت گزید.
2 - اساتید مشهور
آیت الله العظمی منتظری پس از ورود به قم در محضر رجال بسیار مهم و برجسته ای درس خوانده است که نامدارترین آنان عبارتنداز:
1 - آیت الله داماد: سید محمد یزدی معروف به محقق داماد. آیت الله منتظری نزد مرحوم داماد کفایة الاصول و درس خارج را تلمذ مینمودند. ایشان از جمله مجتهدین بزرگ حوزه علمیه قم در این اواخر بوده است که برای نسل کنونی بی نیاز از معرفی است.
2 - آیت الله حجت: مرحوم آیت الله حجت تبریزی مؤسس و بانی "مدرسه حجتیه" یکی از مراجع تقلید و فقهای نامدار اخیر اسلام است که بعد از فوت مؤسس حوزه علمیه قم آیت الله العظمی شیخ عبدالکریم یزدی، در میان مراجع ثلاثه آن زمان از بقیه شاخص تر بوده است. آیت الله منتظری یکی از شاگردان دوره درس خارج آن بزرگوار است.
3 - آیت الله بروجردی: یکی دیگر از اساتید اصلی و مؤثر حضرت آیت الله منتظری، فقیه و مرجع عالیقدر جهان اسلام قبل از امام خمینی، حاج آقا حسین طباطبایی بروجردی است. آیت الله منتظری هم در دوران اقامت آیت الله بروجردی در شهر بروجرد به حضور آن بزرگوار رسیده و استفاده نموده است، و هم در دوران مرجعیت و اقامت او در حوزه علمیه قم. آیت الله منتظری تنها کسی است که هم تقریرات درس خارج اصول فقه و هم درس خارج فقه مرحوم آیت الله العظمی بروجردی را نوشته است. نام تقریرات اصول فقه او کتاب نهایة الاصول است که در سال 1375 هجری قمری یعنی سی و سه سال پیش نوشته و چاپ شده است.کتاب نهایة الاصول تقریرات درس خارج آیت الله بروجردی، به قلم آیت الله العظمی منتظری در سال 1375 ه-'ق در قم، چاپخانه حکمت طبع و نشر یافته و به تازگی نیز توسط انتشارات ایران، قم افست شده است. و بخشی از تقریرات درس فقه را نیز در همان ایام نوشته و به نام البدر الزاهر فی صلاة الجمعة و المسافر چاپ کرده است. از امتیازات این دو کتاب این است که آقای منتظری در آن زمان انتقادات و نظرات خود را نیز در پاورقی کتاب آورده است. از نظر علما و اهل خبره نوشتن این نوع کتاب و در این سطح، علامت داشتن اجتهاد نویسنده آن است؛ روی این اصل آیت الله منتظری بیش از سی و سه سال پیش یک