میماندند. [ و همین است معنی کلام حضرت که فرمود: ما و شیعیانمان تا ظهور شورشگری از آل محمد به خیر هستیم ].
13 - روایت عبیدی
عبیدی از امام صادق (ع) روایت نموده که فرمود:
"ما کان عبد لیحبس نفسه علی الله الاادخله الله الجنة وسائل 39/11، باب 13 از ابواب جهاد عدو، حدیث 13.
هیچ بنده ای جان خود را بر خدا حبس نمی کند مگر اینکه خداوند او را به بهشت داخل مینماید."
توضیح روایت: [حبس نفس، وقف جان در راه خداست نه سکوت.]
این روایت نیز همانند روایت گذشته، از ادله سکوت و منع خروج و قیام در زمان غیبت نیست؛ زیرا معنای حبس نفس بر خدا، وقف جان در راه خداست؛ و این معنی با جهاد و مبارزه سازگارتر است تا با سکوت و سکون.
واژه حبس نفس نظیر واژه صبر است که در عرف مردم غیر عرب گاهی به معنای سکوت و بی تحرکی به کار برده میشود، با اینکه مراد از صبر، استقامت و پایداری در میدان عمل و جهاد است، به گونه ای که مشکلات و حوادث مترتب بر آن انسان را از جهاد و مبارزه باز ندارد - و این نکته ای است شایان تأمل.اهل سکوت از حبس نفس این طور برداشت کرده اند که انسان باید در خانه بنشیند و دست روی دست بگذارد و دم نزند تا خداوند او را به بهشت ببرد؛ با اینکه حبس نفس، وقف جان در راه خداست. انسان میخواهد با آمریکا بجنگد، با شوروی بجنگد، میخواهد دنیای اسلام را از استعمار دویست سیصد ساله نجات بدهد و مسلم است که این مشکلاتی دارد و توطئه هایی علیه او تدارک میبینند که برای مقابله با آن باید کاملا جان خود را وقف راه خدا نموده باشد. و درست در این صورت است که اگر کشته شود یا زنده بماند خداوند او را به بهشت وارد میکند. وگرنه با در به روی خود بستن و در کنج خانه به عزلت نشستن، انتظار چه بهشتی را میتوان از خداوند داشت ؟ (از افاضات معظم له در درس)
14 - روایت حسین بن خالد
حسین بن خالد قال: قلت لابی الحسن الرضا(ع): ان عبدالله بن بکیر کان یروی حدیثا و انا احب ان اعرضه علیک، فقال: ما ذلک الحدیث ؟ قلت: قال ابن بکیر: حدثنی عبید بن زرارة قال: کنت عند ابی عبدالله (ع) ایام خرج محمد (ابراهیم) بن