در این بین عیسی بن عبدالله وارد شد و گفت: به چه منظور در اینجا اجتماع کرده اید؟ عبدالله گفت: در اینجا گرد آمده ایم تا با مهدی محمد بن عبدالله بیعت کنیم. در این هنگام جعفر بن محمد [ امام صادق (ع)] وارد شد. عبدالله آن حضرت را در کنار خود جای داد و آنگاه همین سخن را مجددا تکرار کرد، امام جعفر صادق (ع) فرمود: "هرگز چنین کاری را انجام ندهید، هنوز زمان حضرت مهدی (عج) نرسیده است، و اگر تو گمان میکنی که این فرزندت همان مهدی است [که از آمدن وی خبر داده شده ] این طور نیست و این زمان آن زمان نیست؛ و اگر انگیزه تو آن است که برای خدا غضبناک شده و میخواهی با قیام فرزندت امر به معروف و نهی از منکر کنی، در این صورت ما تو را رها نمی کنیم، در ارتباط با این کار چگونه با فرزندت بیعت کنیم با اینکه تو بزرگ و شیخ ما هستی."لاتفعلوا فان هذا الامر لم یأت بعد ان کنت تری ان ابنک هذا هوالمهدی فلیس به ولاهذا اوانه، و ان کنت انما ترید ان تخرجه غضبا لله و لیأمر بالمعروف و ینهی عن المنکر فانا والله لاندعک و انت شیخنا و نبایع ابنک فی هذا الامر. در این هنگام عبدالله عصبانی شد و گفت: "خیر، تو خلاف آنچه را که اظهار میداری میدانی. به خدا سوگند خداوند تو را بر غیب خویش آگاهی نداده، ولکن حسادت نسبت به فرزند من تو را به گفتن چنین سخنی واداشت..."الارشاد، 259 (چاپ دیگر 276/).
این روایت در کتاب بحار نیز به نقل از اعلام الوری و ارشاد درج شده است.بحارالانوار 277/47، تاریخ امام صادق (ع)، باب 31، حدیث 18.
در عین حال از همین روایت نیز استفاده میگردد که قیام برای ابراز ناراحتی برای خدا و امر به معروف و نهی از منکر بی اشکال است.
در کتاب بحار از اعلام الوری نیز نقل شده که: "محمد بن عبدالله بن حسن در دنباله سخن خود به امام صادق (ع) گفت: به خدا سوگند من از تو داناتر و از تو سخاوتمندتر و از تو شجاعترم."بحارالانوار 275/47، تاریخ امام صادق (ع)، باب 31، حدیث 15.
در صحیحه عبدالکریم بن عتبه هاشمی آمده است که:
جماعتی از معتزله که در بین آنان عمرو بن عبید و واصل بن عطا و حفص بن سالم و تعداد دیگری از رؤسای آنان بودند بر امام صادق وارد شدند و گفتند که: قصد دارند برای خلافت با محمد بن عبدالله بیعت کنند، و به آن حضرت پیشنهاد کردند که در این کار با آنان همراه باشد. در این باره امام (ع) سخنان طولانی ایراد فرمود و در پایان آن از پدر خویش نقل نمود که پیامبراکرم (ص) فرمود: "کسی که با