صفحه ۲۰

درآمدی در دو محور تحت عنوان "تاریخچه نگارش فقه حکومتی در اسلام" و "آشنایی با شخصیت علمی و روش فقهی استاد (حفظه الله)" درج شده که در همین جا از فاضل ارجمند حجة الاسلام ابوالفضل شکوری که پژوهش و نگارش آن را عهده دار بوده اند و با توجه به گستردگی بحث، تقریر و ترجمه برخی از مجلدات بعدی را قبول فرموده اند، سپاسگزاری به عمل می‎آید.

6 - متن و ترجمه کلیه آیات و نیز متن و ترجمه همه احادیثی که مورد بحث و بررسی بوده در متن کتاب آمده و متن عربی سایر روایات و احادیث به طور کامل در پاورقی درج گردیده، و در نقل قولها تنها به ذکر ترجمه در متن و آدرس در پاورقی اکتفا شده است.

7 - در برخی موارد که با طولانی شدن مطلب و یا وارد شدن در مطلب جدید به "سرفصل" و "تیتر" نیاز می‎افتاده، با توجه به مضمون مطلب، تیتر مناسب انتخاب شده تا فهم مطلب را آسانتر و انسجام و زیبایی کلام افزونتر شود.

8 - در پاورقی ها همان گونه که در متن عربی کتاب آمده در حد امکان هم شماره صفحات و هم عنوان فصل و باب کتاب مرجع آمده تا مراجعه به اصل در چاپهای متعدد کتب به راحتی امکان پذیر گردد.

خاتمه

در خاتمه از استاد بزرگوار که با اجازه ترجمه کتاب و تقریر مباحث درس و تذکرات و رهنمودهای خودشان اینجانب را مورد لطف قرار دادند، کمال امتنان و تشکر را دارم. و از فضلا و سروران محترمی که با تطبیق آن با متن عربی و ارائه پیشنهادات و نظرات اصلاحی خود در غنا و بالا رفتن کیفیت آن مؤثر واقع شدند و از برادران متعهدی که در نشر آن به صورت سلسله مقالات در روزنامه و انتشار آن به صورت کتاب قبول زحمت فرمودند و از همه برادرانی که در مراحل مختلف پیاده کردن نوارها، تایپ، ویراستاری و... اینجانب را یاری دادند، صمیمانه سپاسگزاری می‎نمایم.

از خوانندگان گرامی نیز انتظار دارم با دیده بزرگواری به این اثر نگریسته و پیشنهادها و نظرات اصلاحی خود را به اینجانب هدیه فرمایند.

و صلی الله علی محمد و آله الطاهرین، والحمد لله رب العالمین.
بیستم شوال 1408 ه ق. مطابق با پانزدهم خرداد 1367 ه-.ش.
حوزه علمیه قم - محمود صلواتی

ناوبری کتاب