جواب حجةالاسلام احمد منتظری به خبر روزنامه رسالت با نام: تحرکات مشکوک در بیت منتظری‏


باسمه تعالی

مدیر مسئول محترم روزنامه رسالت دامت توفیقاته

پس از سلام - پیرو درج خبری تحت عنوان "تحرکات مشکوک در بیت منتظری" در روزنامه شماره 6976 مورخ 89/2/14 ، لطفا جوابیه ذیل را طبق قانون مطبوعات در اولین شماره آن روزنامه و در همان صفحه و ستون درج نمایید. البته انتظار می‎رفت اول نسبت به صحت و سقم خبر تحقیق کرده و سپس آن را به چاپ می‎رساندید.

1 - روال مرسوم در بیوت مراجع تقلید هیچگاه این نبوده است که دفتر آنان پس از رحلت تعطیل شود، بلکه برحسب ارادتی که مقلدین و علاقه مندان آنان داشته اند، بیت آنان محل مراجعه و رفت و آمد و برگزاری مراسم وفیات و اعیاد و اقامه جماعت بوده است . در بیت مرحوم آیت الله العظمی منتظری نیز بنا بر روال موجود عمل شده است .

2 - درست از فردای مراسم تشییع مرحوم آیت الله العظمی منتظری ، اجازه نامه هایی از طرف بسیاری از مراجع معظم تقلید ایدهم الله تعالی برای اینجانب صادر شد و اجازه گرفتن وجوهات شرعیه و مصرف آن در همان مصارفی که آن مرحوم نظر داشتند، به اینجانب داده شد و تاکنون بحمدالله در 4 ماه گذشته شهریه طلاب از محل همین وجوهات شرعیه پرداخت گردیده است .

3 - تابلوی دفتر آیت الله العظمی منتظری بعد از رحلت ایشان توسط گروههای مهاجم کنده شد و تاکنون تابلویی جایگزین آن نکرده ایم .

4 - برحسب نظر بسیاری از مراجع معظم تقلید اگر افرادی از مجتهد مرحوم به عنوان اعلم تقلید می‎کرده اند بر مقلدین واجب است که بر تقلید از آن مرجع باقی بمانند; و طبیعی است این دسته از مقلدین که بر تقلید آیت الله العظمی منتظری باقی مانده اند برای پرسیدن مسائل به بیت ایشان مراجعه می‎کنند و باید افرادی جوابگوی آنان باشند، و هیأت استفتایی که در زمان حیات معظم له با ایشان کار می‎کردند انجام این وظیفه مهم را بر عهده دارند. همچنین این دفتر کمافی السابق روزانه پاسخگوی شبهات دینی و مسائل مختلف توسط تلفن ، فاکس ، نامه و ایمیل می‎باشد.

5 - نوشته اید که به فرزند ارشد ایشان تذکراتی داده شده است .

اولا جا داشت از خود سوال می‎کردید که یک نهاد دولتی چه حقی دارد که در مورد مسائل حوزه دخالت و تذکراتی بدهد، با توجه به این مطلب که حضرت امام خمینی (ره ) همیشه استقلال حوزه و دولتی نشدن آن را مد نظر داشتند. ثانیا پس از اعلام نظر یکی از مراجع در مورد بیوت مراجع متوفی و طرح آن در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ، بعضی از دوستان با دفاتر بسیاری از مراجع معظم تقلید و بسیاری از مدرسین تماس گرفتند و آن بزرگواران به روش کار دفتر آیت الله العظمی منتظری با خصوصیاتی که در بالا ذکر شد هیچگونه مخالفتی نداشتند و حتی بعضا از دخالت نهادهای دولتی اظهار نارضایتی کردند.

6 - در مورد قسمت آخر نوشته شما لازم به ذکر است که بعد از رحلت آیت الله العظمی منتظری تنها کتابی که از معظم له چاپ شده است ، تقریرات نوشته شده توسط ایشان از بحث صلوة مرحوم آیت الله العظمی بروجردی (ره) بوده است که با مجوز رسمی وزارت ارشاد چاپ شده است .

لازم به یادآوری است که آثار علمی منتشر نشده معظم له که لیست آن در سایت ایشان آمده است بالغ بر 26 عنوان است که بعضی از آنها چندین جلد خواهد بود که ضروری است در اولین فرصت ممکن چاپ و منتشر گردد، و در دیدارهایی که با بسیاری از مراجع معظم تقلید و بزرگان حوزه علمیه قم داشتیم همگی تأکید بر چاپ آثار معظم له داشتند.

والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته.

احمد منتظری

17 اردیبهشت 1389