هیچگونه مشروعیتی ندارد و چنانچه به زور یا فریب و تقلب بر آن منصب بمانند مردم باید عدم مشروعیت و مقبولیت آنها را در نزد خود و برکناری آنان را از آن منصب با رعایت مراتب امر به معروف و نهی از منکر و انتخاب مفیدترین و کم هزینه ترین راه ممکن ابراز داشته و بخواهند."
به نحوی که آیت الله منتظری جواب خود را تنظیم میکنند و به خصوص با استفاده از لفظ صریح "کم هزینه ترین" در واقع تأیید ضمنی جنبش آزادی های مدنی ایران به نحوی مسالمت آمیز و بری از خشونت و حتی فرمان شکنی های مدنی مشروعیت فقهی یافته است. سیاق عبارت آیت الله منتظری شاید مترقی ترین نوع استفاده از اصل "امر به معروف و نهی از منکر" است که طی آن مردم در واقع در مقام امر و نهی فقهی و منطقی برمی آیند و حاکمان وقت در مقام توجیه و تبیین اعمال خود.
در پرسش سوم خود دکتر کدیور از ارتباط ارتکاب "یازده گناه کبیره" با "ملکه عدالت" سؤال میکنند که در جواب آن آیت الله العظمی منتظری میگویند که "ارتکاب همه این معاصی یا اصرار بر برخی از آنها از بارزترین و گویاترین شواهد فقدان ملکه عدالت و از مصادیق آشکار ظلم و بی عدالتی" است.
در این جواب صرف اصالت "ملکه عدالت" در تعیین و تبیین مصداق بی عدالتی کلیت نظام جمهوری فعلی اسلامی را زیر سؤال میبرد و حتی از آن هم مهمتر جمهور ناس را که مظلوم ظلم جمهوری فعلی قرار گرفته اند برای همیشه در مقام تصدیق و یا تکذیب عدالت و