4 - غسل نفاس
خونی که همراه با بیرون آمدن اولین جزء نوزاد از رحم مادر خارج میشود "خون نفاس" نام دارد و زنان را در این حالت "نفساء" یا "نفساء" مینامند، کمترین مدتی که زنان این خون را میبینند یک لحظه و بیشترین آن ده روز است.
مساله 486- خونی که پیش از بیرون آمدن نوزاد از زنان خارج میشود خون نفاس نیست، و ممکن است حیض یایکی از انواع استحاضه باشد.
مساله 487- لازم نیست خلقت بدن نوزاد کامل و زایمان کامل و طبیعی باشد، بلکه اگر نوزاد پیش از کامل شدن به دنیا آید خونی که همراه او خارج میشود نفاس است. و اگر خون بسته ای هم از رحم بیرون آید که خود زن میداند یاچهار قابله یا متخصصان نظر دهند که اگر در رحم باقی میماند انسان میشد، بنابراحتیاط واجب کارهایی را که برنفساء حرام است ترک نماید و کارهایی را که مستحاضه انجام میدهد انجام دهد.
مساله 488- زنانی که خون نفاس آنها بیش از ده روز باشد چند حالت برای آنان وجود دارد:
الف - چنانچه در حیض عادت داشته باشد، باید به اندازه روزهای عادت خود نفاس و بقیه را استحاضه قرار دهد.
ب - اگر در حیض عادت نداشته است، چنانچه نشانه های خون تغییر یابد باید آن اندازه را که سیاه رنگ است - اگربیش از ده روز نباشد - نفاس قرار دهد.
ج - چنانچه در حیض عادت نداشته و نشانه خون نیز یکنواخت بوده، باید به اندازه عادت خویشاوندان خود نفاس قرار دهد، و اگر مقدار عادت خویشاوندان او متفاوت باشد بنابراحتیاط واجب باید هفت روز نخست را نفاس بداند، ودر این حالت و حالت دوم احتیاط واجب آن است که تا روز دهم کارهایی که بر حائض حرام است انجام ندهد و به وظایف مستحاضه نیز عمل نماید.
مساله 489- بنابراحتیاط مستحب زنی که خون نفاس او بیش از ده روز میباشد اگر در حیض عادت دارد از روز بعد ازعادت، و اگر عادت ندارد پس از روز دهم تا روز هجدهم زایمان کارهای مستحاضه را بجا آورد و کارهایی را که برنفساء حرام است ترک نماید.
مساله 490- زنی که عادت حیض او کمتر از ده روز باشد ولی بیش از روزهای عادتش خون نفاس ببیند، باید به اندازه روزهای عادت خود نفاس قرار دهد و پس از آن بنابراحتیاط واجب تا دو