صفحه ۶۱۳

مال را به فقرا برساند و احتیاج آنان را برآورده نماید. پس هرکس به این دستور رفتار کند، آنچه راخورده و آشامیده و پوشیده و سوار شده و نکاح نموده بر او حلال است، و اگر چنین نکرده تمام آن بر او حرام است..."، سپس آیه شریفه را تلاوت فرمودند که: "اسراف نکنید، زیرا خداوند اسراف کنندگان را دوست نمی دارد".برگرفته از مستدرک الوسائل، کتاب النکاح، باب 23 از ابواب (النفقات)، حدیث 6.

70 - "تبذیر" یعنی بیهوده مصرف کردن و مصرف نابجای دارایی و ثروت، خدای متعال در قرآن کریم می‎فرماید: "ان المبذرین کانوا اخوان الشیاطین"اسراء (17): 27. : "همانا کسانی که تبذیر می‎کنند برادران شیطان می‎باشند".

71 - "اصرار بر ارتکاب گناهان صغیره"، از حضرت امام جعفر صادق (ع) نقل شده است که فرمودند: "در صورت اصرار بر صغیره، آن گناه دیگر صغیره به حساب نمی آید".برگرفته از وسائل الشیعه، کتاب الجهاد، باب 48 از ابواب (جهاد النفس و ما یناسبه)، حدیث 3.

72 - "تکبر"، از حضرت امام محمد باقر (ع) و حضرت امام جعفر صادق (ع) روایت شده که فرمودند": داخل بهشت نمی شود کسی که ذره ای از کبر و خود بزرگ بینی در وجودش باشد".اصول کافی، کتاب الایمان و الکفر، باب (الکبر)، حدیث 6.

73 - "عجب و غرور"

74 - "نفاق و دورویی"، از حضرت امام جعفر صادق (ع) نقل شده است که فرمودند: "کسی که با مسلمانان با دو چهره و زبان روبرو شود، روز قیامت وارد می‎شود در حالی که دو زبان از آتش دارد".وسائل الشیعه، کتاب الحج، باب 143 از ابواب (احکام العشره)، حدیث 1.

75 - "مکر و خدعه"

76 - "ریا نمودن در عبادات"، پیامبر اکرم (ص) در روایتی می‎فرمایند: "بیشترین چیزی که بر شما می‎ترسم شرک کوچکتر است". سوال شد: شرک کوچکتر چیست ؟ فرمودند: "ریا، روز قیامت وقتی که خدای متعال جزای بندگانش رامی دهد به ریا کاران می‎فرماید: به آن کسانی که برایشان عمل می‎کردید مراجعه کنید، آیا پاداش اعمال خود را نزدایشان می‎یابیدی !"بر گرفته از بحارالانوار، کتاب الایمان و الکفر، باب 116، حدیث 1.

77 - "بدعت گذاشتن در دین"، از حضرت امیرالمومنین (ع) روایت شده که فرمودند: "کسی که نزد بدعت گذارنده ای رود و احترامش کند، همانا در انهدام دین اسلام قدم برداشته است".وسائل الشیعه، کتاب الامر بالمعروف و النهی عن المنکر، باب 39 از ابواب (الامر و النهی و ما یناسبهما)، حدیث 3.

ناوبری کتاب