خود تمام و یا به زیاده میگیرند، و هرگاه برای مردم وزن میکنند کم میگذارند، آیا کم فروشان گمان ندارند که پس از مرگ برای روز بزرگی برانگیخته خواهند شدی روزی که مردم برای امر پروردگار عالم به پا خواهند ایستاد".
43 - "غش و فریبکاری در معاملات"، حضرت امام جعفر صادق (ع) از پدران معصوم خود (ع) نقل میکنند که پیامبراکرم (ص) فرمودند: "کسی که در خرید یا فروش با مسلمانی غش و تقلب نماید از ما نیست، و در روز قیامت با یهود که متقلب ترین مردم نسبت به مسلمانان هستند محشور خواهد شد".وسائل الشیعه، کتاب التجاره، باب 86 از ابواب (ما یکتسب به)، حدیث 10.
44 - "خوردن مال یتیم"، از حضرت امام رضا (ع) سوال شد: کمترین مقداری که به واسطه آن خورنده مال یتیم - درصورتی که قصد برگرداندن آن را نداشته باشد - وارد جهنم میشود چیست ؟ آن حضرت فرمودند: "کم و زیادش در این معنا یکسان است، همین که قصدش این باشد که به آنان پس ندهد [وارد آتش جهنم میشود]".برگرفته از وسائل الشیعه، کتاب التجاره، باب 76 از ابواب (ما یکتسب به)، حدیث 3.
45 - "استفاده از درآمدهای نا مشروع"، از حضرت امام محمد باقر (ع) نقل شده است که پیامبر اکرم (ص) فرمودند:"کسی که پرده دری نموده و از راه غیر مشروع درآمدی به دست آورد، در عوض خداوند از رزق حلال او میکاهد وروز قیامت از او حسابرسی خواهد نمود".برگرفته از وسائل الشیعه، کتاب التجاره، باب 12 از ابواب (مقدمات التجاره)، ذیل حدیث 1.
46 - "استفاده شخصی از اموال عمومی"
47 - "غصب اموال و تجاوز به حقوق دیگران"، در روایتی از حضرت صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه وارد شده است: "برای احدی جایز نیست که بدون اجازه در اموال دیگران تصرف نماید".وسائل الشیعه، کتاب الغصب، باب 1، حدیث 4. و در روایت دیگری حضرت رسول اکرم (ص) میفرمایند: "کسی که در یک وجب از زمین همسایه خویش خیانت نموده و آن را غصب نماید، خداوند آن یک وجب زمین را تا هفت طبقه زیرین آن به صورت طوقی بر گردن او میاندازد تا اینکه بدین حال در قیامت به ملاقات خداوند برود، مگر اینکه از عمل خویش توبه نماید و آن را به صاحبش برگرداند".همان ماخذ، حدیث 2.
48 - "خودداری از پرداخت اموال و حقوق دیگران در صورتی که توان پرداخت آن را داشته باشد"، از حضرت امام سجاد (ع) روایت شده است که فرمودند: "روز قیامت دست انسان را