است خودش در هر سال مقدار معینی از مال را درراه معینی مصرف کند، پس از مردن او ادامه آن واجب نیست.
مساله 2847- اگر نذر کرده مقدار معینی از مال را به مصرف خاصی برساند و آن مصرف را فراموش کرده و بین چندمصرف مردد باشد، باید در هر یک از آن مصرفها همه آن مقدار را صرف نماید، و در صورتی که مصرف را فراموش نکرده ولی مقدار معین از مال را فراموش کرده باشد، هر مقدار آن را که یقین دارد مصرف نماید. و اگر عملی را نذر کرده و مردد بین چند عمل باشد، باید همه آن اعمال را انجام دهد، و در صورتی که مقدار عمل را فراموش کرده هر اندازه راکه یقین دارد انجام دهد.
مساله 2848- در "عهد" نیز همانند "نذر" باید صیغه خوانده شود و نام خدا برزبان جاری شود، به این صورت که بگوید: "با خدا عهد کردم که فلان کار را انجام دهم". همچنین کاری را که عهد میکند انجام دهد باید انجام آن بهتر ازترک آن باشد، بلکه اگر کار مباحی باشد که انجام و ترک آن مساوی است بنابراحتیاط آن را انجام دهد.
مساله 2849- هرگاه با خدا عهد کند که کار خیری را انجام دهد آن عمل مطابق عهدی که کرده بر او واجب میشود، وچنانچه به عهد خود عمل نکند باید به عنوان کفاره یک بنده آزاد نماید یا شصت فقیر را سیر کند یا دو ماه روزه بگیرد.
مساله 2850- اگر برای تخلف نذر یا قسم یا عهد خود کفاره ای معین کند - به عنوان مثال بگوید: "با خدا عهد کردم که دیگر سیگار نکشم و اگر کشیدم صد تومان صدقه بدهم" - در صورت تخلف باید تنها آنچه را معین نموده انجام دهد وکفاره دیگری واجب نیست.