مساله 2266- اگر وکیل با اجازه موکل فرد دیگری را از طرف او وکیل کند وکیل نمی تواند او را برکنار نماید، و اگر وکیل اول بمیرد یا برکنار شود وکالت وکیل دوم باطل نمی شود. ولی اگر وکیل با اجازه موکل فرد دیگری را از طرف خودش وکیل کند، هم موکل و هم وکیل اول میتوانند وکیل دوم را برکنار نمایند، و اگر وکیل اول بمیرد یا برکنار شود وکالت وکیل دوم باطل میشود.
مساله 2267- اگر شخصی چند نفر را برای انجام کاری وکیل کند یکی از سه صورت را دارد:
الف - اگر به آنها اجازه دهد که هرکدام به تنهایی در آن کار اقدام کند، هرکدام از آنان میتواند آن کار را انجام دهد، وچنانچه یکی از آنان بمیرد یا برکنار شود وکالت دیگران باطل نمی شود.
ب - اگر به آنان گفته باشد که با هم انجام دهند، نمی توانند به تنهایی اقدام نمایند، و چنانچه یکی از آنان بمیرد یا برکنارشود وکالت دیگران هم باطل میشود.
ج - اگر نگفته باشد که با هم یا به تنهایی انجام دهند و از ظاهر حرف او هم مشخص نباشد، در این صورت نیزنمی توانند به تنهایی اقدام کنند.
مساله 2268- هرگاه وکیل یا موکل بمیرد یا دیوانه همیشگی شود وکالت باطل میشود، و اگر گاهی دیوانه یا بیهوش شود بنابراحتیاط نباید به معامله ای که وکیل انجام میدهد ترتیب اثر دهند.
مساله 2269- اگر چیزی که برای تصرف در آن وکیل شده یا موضوع و مورد وکالت از بین برود وکالت باطل میشود.
مساله 2270- اگر موکل برای کاری که وکیل انجام میدهد چیزی قرار دهد، پس از انجام آن کار باید به قرار خود عمل نماید.
مساله 2271- اگر وکیل در نگهداری اموالی که در اختیار اوست کوتاهی کند یا در غیر آن مقداری که به او اجازه داده اند تصرف کند و اموال تلف شود ضامن است و باید جبران نماید، ولی اگر کوتاهی نکند و در غیر از مقداری که اجازه دارد تصرف نکند و به طور اتفاق آن مال از بین برود ضامن نیست.
مساله 2272- اگر دو نفر در اصل وکالت اختلاف پیدا کنند، ادعای کسی که منکر آن است با قسم مقدم میباشد، واگر در ضایع شدن مال مورد وکالت یا در کوتاهی وکیل در حفظ آن اختلاف نمایند، ادعای وکیل با قسم مقدم است.