2 - پول دادن برای آن استفاده در نظر مردم بیهوده نباشد.
3 - اگر چیزی را که اجاره میدهند چند استفاده دارد، استفاده ای را که مورد نظر است معین نمایند، مثلا اگر حیوانی راکه سواری میدهد و بار میبرد اجاره دهند، باید موقع اجاره معین کنند که سواری یا باربری آن مورد نظر است، و اگرهر دو در نظر باشد باز هم باید مشخص نمایند.
4 - مدت استفاده معین باشد، مثلا هنگام اجاره معین نمایند چند سال یا چند ماه از آن چیز و اگر مدت معلوم نباشد ولی عمل را معین کنند - مثلا با خیاط قرار بگذارند که استفاده کنند. لباس معینی را به طور مخصوصی بدوزد - احوطتعیین مدت است، مگر اینکه در نظر مردم زمان معینی متعارف باشد.
مساله 2208- اگر ابتدای مدت اجاره را معین نکنند ابتدای آن بعد از انجام قرارداد اجاره خواهد بود.
مساله 2209- اگر ابتدای اجاره را مثلا یک ماه بعد از انجام قرارداد معین کنند اجاره صحیح است، هرچند هنگام قرارداد آن چیز در اجاره دیگری باشد.
مساله 2210- اگر مدت اجاره را معلوم نکنند و مثلا مالک به مستاجر بگوید هر اندازه در خانه نشستی اجاره هر ماه آن فلان مبلغ است اجاره صحیح نیست.
مساله 2211- هتلها یا مسافرخانه هایی که معلوم نیست مسافران چه مدت در آن میمانند، اگر قرار بگذارند که در هرشب مبلغ معینی بدهند استفاده از آن مکانها اشکال ندارد، ولی چون مدت اجاره را معین نکرده اند اجاره صحیح نیست و مالک هر وقت بخواهد میتواند آنان را بیرون کند.
مسائل متفرقه اجاره:
مساله 2212- مستاجری که ملکی را اجاره کرده باید پس از پایان مدت اجاره آن را تخلیه کند و به مالک تحویل دهد، و یا رضایت او را به دست آورد.
مساله 2213- مالی را که مستاجر بابت اجاره به موجر میپردازد باید معلوم باشد. پس اگر از چیزهایی است که با وزن معامله میکنند باید وزن آن معلوم باشد، و اگر از چیزهای است که با شمارش معامله میکنند باید شماره آن معین باشد، و اگر مثل حیوان باشد، باید موجر آن را ببیند یا مستاجر خصوصیات آن را بگوید.
مساله 2214- اگر زمینی را برای زراعت گندم یا جو اجاره دهد و مال الاجاره را جو یا گندم