مساله 1943- شرایطی که با کفار توسط حاکمیت اسلامی منعقد میشود عبارت است از:
1 - پرداخت مالیات بر حسب شرایط زمانی و مکانی
2 - پرهیز از کارهایی نظیر: توطئه علیه حکومت اسلامی یا دادن کمک مالی و یا اطلاعاتی و مانند آن به دشمنان، اذیت و آزار آحاد مسلمانان، تظاهر به انجام منکرات همچون: نوشیدن شراب، بی حجابی و مانند آن.
3 - تسلیم در برابر احکام عمومی دستگاه قضایی اسلام، ولی در امور شخصی میتوانند به قضات خودشان مراجعه نمایند.
مساله 1944- اگر دولت اسلامی به خاطر مصالح اسلام و مسلمانان با کفار و مشرکین پیمان یا تعهدی را قبول کرده یابه آنان امان داده باشد، عمل به آن عهد یا امان واجب است و نباید آن را نقض نماید.
مساله 1945- انعقاد قرار داد صلح با کفاری که در حال جنگ با مسلمانان میباشند، در صورتی که حاکمیت اسلامی صلاح بداند جایز است، خواه در مقابل آن عوضی به کفار داده شود یا نه. و مدت قرار داد صلح و سایر شرایط وحدودآن بستگی به تشخیص مصلحت توسط حاکمیت اسلامی دارد.
مساله 1946- اگر احتمال عقلایی داده شود که کافر حربی به اسلام گرایش پیدا میکند، امان دادن به او و تامین زن وفرزندان و اموال او توسط حاکم اسلامی یا یکی از مسلمانان جایز است، و لازم نیست او تقاضای امان بنماید، و در این حالت قتال با او جایز نمی باشد.
مساله 1947- حاکمیت اسلامی قبل از جهاد ابتدایی با کفار و مشرکین باید آنان را به اسلام و حقیقت دعوت کرده وزمینه های لازم برای گرایش آنان به اسلام و عدالت را ایجاد نماید، و بدون دعوت صحیح جهاد ابتدایی جایزنیست.
مساله 1948- در جهاد با کفار و مشرکین نباید به زنان و کودکان آنها آسیبی وارد شود، همچنین جنگجویان کافری که در جهاد به دست مسلمانان اسیر میشوند و خطری از ناحیه آنان احساس نمی شود پس از پایان جنگ نباید موردتعرض قرار گیرند، و باید کاملا از حقوق مشروع خود بهره مند باشند.
مساله 1949- حاکم اسلامی میتواند اسرایی را که در جنگ با کفار و مشرکین به اسارت درآمده اند، در مقابل عوض آزاد نماید، بلکه مطابق مصلحت میتواند آنان را بدون عوض نیز آزاد نماید و به آنان در هرجایی که بخواهند اختیارزندگی بدهد.