3 - پس از آنکه ماموم اقتدا کرد، چنانچه امام مشغول تشهد شود و ماموم در رکعتی باشد که تشهد ندارد بنابراحتیاطباید به حالت نیم خیز بنشیند، و میتواند در آن حال ذکر تشهد را با امام بخواند، پس اگر امام برای رکعت بعدبرخاست او هم برخیزد و نماز را با جماعت طبق دستوری که گفته شد ادامه دهد، و اگر امام سلام نماز را داد او سلام رانگوید و به حال نیم خیز صبر کند تا نماز امام تمام شود، آنگاه برخاسته و بقیه نماز را تنها بجا آورد.
مساله 1306- اگر در رکعت سوم یا چهارم امام اقتدا کند باید حمد و سوره را بخواند، و چنانچه برای سوره وقت ندارد باید حمد را تمام کند و در رکوع یا سجده خود را به امام برساند، ولی اگر در سجده به امام برسد احتیاطا نماز را دوباره بخواند.
مساله 1307- کسی که میداند اگر سوره یا قنوت را بخواند در رکوع به امام نمی رسد باید آن را نخواند، و اگر بخواندمحل اشکال است.
مساله 1308- کسی که اطمینان دارد اگر سوره را شروع کند یا تمام نماید به رکوع امام میرسد، احتیاط واجب آن است که سوره را شروع کند یا اگر شروع کرده تمام نماید.
مساله 1309- کسی که یقین دارد اگر سوره را بخواند به رکوع امام میرسد، چنانچه سوره را بخواند و به رکوع نرسدنمازش صحیح است.
مساله 1310- اگر امام جماعت ایستاده باشد و ماموم نداند که در کدام رکعت است میتواند اقتدا کند، ولی باید حمدو سوره را به قصد قربت بخواند. و اگرچه بعد بفهمد که امام جماعت در رکعت اول یا دوم بوده نمازش صحیح است.
مساله 1311- اگر به خیال اینکه امام جماعت در رکعت اول یا دوم است حمد و سوره را نخواند و پس از رکوع بفهمدکه در رکعت سوم یا چهارم بوده، نمازش صحیح است و احتیاطا بعد از نماز دو سجده سهو بجا آورد، ولی اگر پیش ازرکوع بفهمد باید حمد و سوره را بخواند، و اگر وقت ندارد فقط حمد را بخواند و در رکوع یا سجده خود را به امام برساند، هرچند در صورتی که در سجده به امام برسد احتیاطا نمازش را دوباره بخواند.
مساله 1312- اگر به خیال اینکه امام جماعت در رکعت سوم یا چهارم است حمد و سوره یا مقداری از آن را بخواند وپیش از رکوع یا بعد از آن بفهمد که در رکعت اول یا دوم بوده نمازش صحیح است.
مساله 1313- اگر هنگامی که امام جماعت مشغول خواندن تشهد آخر نماز است وارد شود و