مساله 1063- اگر نماز احتیاط و قضای یک سجده یا قضای یک تشهد یا دو سجده سهو بر او واجب شود، باید اول نماز احتیاط را بجا آورد.
مساله 1064- اگر در شماره رکعتهای نماز شک کند به گونه ای که نماز احتیاط بر او واجب شود، ولی بعد از نماز شک او برطرف گردد، چند صورت دارد:
الف - اگر پیش از شروع در نماز احتیاط بفهمد نمازی که خوانده درست بوده، لازم نیست نماز احتیاط را بخواند، و اگردر بین نماز احتیاط بفهمد لازم نیست آن را تمام نماید.
ب - اگر پیش از شروع در نماز احتیاط بفهمد رکعتهای نمازش کم بوده، چنانچه کاری که عمدی و سهوی آن نماز راباطل میکند انجام نداده باید آنچه را از نماز نخوانده بخواند و برای سلام بیجا دو سجده سهو بجا آورد، و اگر سهواکلام بیجایی هم گفته باشد دو سجده سهو نیز برای کلام بیجا بجا آورد. و چنانچه کاری که نماز را باطل میکند انجام داده باید نماز را دوباره بجا آورد.
ج - اگر بعد از خواندن نماز احتیاط بفهمد کسری نمازش به مقدار نماز احتیاط بوده - مثلا در شک بین سه و چهار، یک رکعت نماز احتیاط بخواند و بعد بفهمد نماز را سه رکعت خوانده - نمازش صحیح است.
د - اگر بعد از خواندن نماز احتیاط بفهمد کسری نمازش کمتر از نماز احتیاط یا بیشتر از نماز احتیاط بوده، چنانچه کاری که نماز را باطل میکند بجا نیاورده بنابراحتیاط واجب کسری نماز را به نماز متصل نموده و دو سجده سهو برای سلام بیجا انجام دهد و نماز را هم دوباره بخواند، و چنانچه کاری که نماز را باطل میکند انجام داده فقط نماز را دوباره بخواند.
ه - اگر در بین نماز احتیاط بفهمد کسری نمازش بیشتر و یا کمتر از نماز احتیاط بوده، بنابراحتیاط واجب نماز احتیاط رارها کند و کسری نماز را بجا آورد و دو سجده سهو برای سلام بیجا انجام دهد و نماز را هم دوباره بخواند.
و - اگر در بین نماز احتیاط بفهمد کسری نمازش به اندازه نماز احتیاط بوده، بنابراحتیاط واجب نماز احتیاط را تمام کندو نماز را هم دوباره بجا آورد.
مساله 1065- اگر شک کند نماز احتیاطی را که بر او واجب بوده بجا آورده یا نه، چنانچه وقت نماز گذشته است به شک خود اعتنا نکند. و اگر وقت دارد در صورتی که مشغول کار دیگری نشده و از جای نماز برنخاسته و کاری هم که نماز را باطل میکند انجام نداده است باید نماز احتیاط را بخواند، و اگر مشغول کار دیگری شده یا کاری که نماز راباطل میکند بجا آورده و یا