مسائل تقلید
تقلید در احکام عمل کردن به دستور مجتهد است. "مجتهد" کسی است که توان علمی او به حدی است که میتواند باکوشش خود، احکام دین را از منابع آن به دست آورد، و به لحاظ آگاهی و تخصص ویژه اش برای فراگیری دستورهای دین میتوان از وی پیروی کرد، چنانکه مردم در زمینه های گوناگون به متخصصین و سررشته داران هر دانشی در قلمرو ویژه آنان رجوع میکنند.
مساله 6- مجتهدی که از او تقلید میشود باید مرد، عاقل، بالغ، شیعه دوازده امامی، حلال زاده، زنده و عادل سه وجب و نیم معمولی حدود (73) سانتی متر است. باشد وبنابراحتیاط واجب جاه طلب و فریفته دنیا نباشد. و اگر انسان علم به اختلاف مجتهدین در بعضی از مسائل مورد نیازداشت، باید از مجتهدی که اعلم از دیگران است تقلید نماید، مگر آنکه فتوای غیراعلم مطابق با احتیاط باشد.
مساله 7- "مجتهد اعلم" را از سه راه میتوان شناخت:
الف - خود انسان یقین کند، مثل آنکه از اهل علم باشد و بتواند مجتهد اعلم را بشناسد.
ب - دو عالم خبره و عادل اعلم بودن مجتهدی را گواهی نمایند، به شرط آنکه دو عالم خبره و عادل دیگر با نظر آنان مخالفت ننمایند.
ج - شهرت میان علما و محافل علمی که از گفته آنان یقین یا اطمینان به اعلم بودن مجتهدی حاصل شود، بلکه اگر ازراههای دیگر نیز اطمینان حاصل شود کفایت میکند.
مساله 8- اگر شناخت مجتهد اعلم دشوار باشد، باید از کسی که به اعلم بودن او گمان برده میشود یا اعلمیت اومحتمل است تقلید نمود، گرچه احتمال اعلم بودن او ضعیف باشد. و اگر همزمان چند مجتهد از دیگران اعلم و بایکدیگر مساوی باشند، باید از