پس از اتمام نماز، نماز عصر را بخواند، و اگر دروقت مخصوص به ظهر باشد بنابراحتیاط واجب نیت را به نماز ظهر برگرداند، و پس از اتمام نماز دوباره هر دو نماز رابه ترتیب بخواند.
مساله 685- بنابراحتیاط مستحب نماز ظهر و عصر را از غروب خورشید تاخیر نیندازند.
وقت نماز مغرب و عشا:
مساله 686- وقت نماز مغرب از طریق "حمره مشرقیه" شناخته میشود. حمره مشرقیه بدین صورت است که پس ازغروب آفتاب در سمت مشرق سرخی مختصری دیده میشود، این سرخی پانزده دقیقه بتدریج کمرنگ شده تا حدی که دیگر دیده نمی شود، و همزمان با در مدت ده تا زوال آن، سرخی مختصری در سمت مغرب دیده میشود و این آغاز وقت نماز مغرب میباشد.
مساله 687- وقت مخصوص نماز مغرب از اول مغرب است تا وقتی که از مغرب به اندازه خواندن سه رکعت نماز - به حسب حال مکلف - بگذرد. و وقت مخصوص نماز عشا هنگامی است که به اندازه خواندن نماز عشا - به حسب حال مکلف - به نیمه شب مانده باشد، و اگر کسی تا این هنگام نماز مغرب را نخوانده، باید نخست نماز عشا را بخواند وسپس نماز مغرب را بجا آورد. و میان وقت مخصوص نماز مغرب و وقت مخصوص نماز عشا وقت مشترک نمازمغرب و عشاست.
مساله 688- اگر کسی در وقت مشترک نماز مغرب و عشا از روی اشتباه نماز عشا را پیش از نماز مغرب بخواند و بعداز نماز بفهمد نمازش صحیح است، و باید نماز مغرب را بعد از آن بجا آورد.
مساله 689- اگر پیش از خواندن نماز مغرب از روی اشتباه مشغول نماز عشا شود و در بین نماز بفهمد، یکی از دوصورت را دارد:
1 - اگر تمام آنچه را خوانده در وقت مشترک نماز مغرب و عشا باشد، یکی از دو حالت را دارد: الف: چنانچه به رکوع رکعت چهارم نرفته است، باید نیت را به نماز مغرب برگرداند و بنشیند و نماز را تمام کند و بعدنماز عشا را بخواند. ب: چنانچه به رکوع رکعت چهارم رفته است، باید نماز را تمام کند و بعد نماز مغرب را بخواند.