و با تیمم نماز را خوانده است، چنانچه در آخر وقت عذر او برطرف شود بنابراحتیاط مستحب نمازش را با وضو یا غسل بجا آورد.
مساله 568- کسی که نمی تواند وضو بگیرد یا غسل کند، در صورتی که بترسد عذرش برطرف نگردد و موفق به خواندن نمازهای قضا نشود، میتواند نمازهای قضای خود را با تیمم بخواند. همچنین میتواند نمازهای مستحبی راکه وقت معین دارد با تیمم بخواند، ولی اگر احتمال دهد که تا آخر وقت نمازهای مستحبی عذرش برطرف میشودبنابراحتیاط صبر کند.
مساله 569- کسی که احتیاطا باید غسل جبیره ای و تیمم بدل از غسل نماید - مثلا جراحتی در پشت اوست - اگر بعداز غسل و تیمم نماز بخواند و بعد از نماز حدث اصغری از او سر زند - مثلا ادرار کند - برای نمازهای بعد باید وضوبگیرد و احتیاطا بدل از غسل هم تیمم کند.
مساله 570- چیزهایی که وضو را باطل میکند تیمم بدل از وضو را هم باطل میکند، و چیزهایی که غسل را باطل میکند تیمم بدل از غسل را هم باطل میکند. و تیمم کسانی که به خاطر نبود آب و یا وجود عذر دیگری تیمم کرده اندبه محض پیدا شدن آب یا برطرف شدن عذر باطل میشود.
مساله 571- کسی که چند غسل بر او واجب است و نمی تواند غسل کند بنابراحتیاط واجب به جای هر غسل یک تیمم بجا آورد.
مساله 572- کسی که نمی تواند غسل کند اگر بخواهد عملی را که برای آن غسل واجب است انجام دهد، باید بدل ازغسل تیمم نماید، و اگر نتواند وضو بگیرد و بخواهد عملی را که برای آن وضو واجب است انجام دهد، باید بدل ازوضو تیمم نماید.
مساله 573- اگر بدل از غسل جنابت تیمم کند، لازم نیست برای نماز وضو بگیرد، بلکه مشروع نیست. ولی اگر بدل ازغسلهای دیگر تیمم کند بنابراحتیاط واجب باید وضو بگیرد، و اگر نتواند وضو بگیرد تیمم دیگری بدل از وضوبنماید.
مساله 574- کسی که به جای غسل تیمم کرده است اگر پس از آن کاری که وضو را باطل میکند انجام دهد و برای نمازهای بعد نتواند غسل کند، باید وضو بگیرد و بنابراحتیاط واجب یک تیمم بدل از غسل هم انجام دهد، و اگر وضوهم نمی تواند بگیرد باید دو تیمم - یکی بدل از غسل و دیگری بدل از وضو - انجام دهد، ولی اگر تیمم او بدل از غسل جنابت باشد، چنانچه یک تیمم به قصد "آنچه بر عهده اوست" انجام دهد کافی است.