جواب: حدیث "ثقلین" بین شیعه و سنی متواتر است. مقصود از ثقلین، کتاب خدا و عترت پیامبراکرم (ص) است. در برخی نقل ها قرآن "ثقل اعظم" و در برخی نقل ها "ثقل اکبر" ذکر شده است، و علت بزرگ تر بودن قرآن این است که وحی کلام الهی و به عنوان متن اصلی دین میباشد، و عترت (ع) شارح و مفسر قرآن کریم میباشند هر چند آنان خود، قرآن ناطق و نمونه اسماء و صفات الهی و مظهر تام آن ها هستند.
ارتباط با مخزن علم الهی
(سؤال) تفکر ما شیعیان در مورد امامان متفاوت است. آیا همه انسان ها میتوانند به علم الهی راه پیدا کنند، یا این که امامان علم دیگری داشتند که هیچ فردی ندارد؟ آیا از دریچه اخلاص به مقام امامت رسیده اند، و یا با آن متولد شده اند؟ آیا در مسائل غیر دینی میتوان گفت که بهتر از دیگران بودند؟ مثلا در مورد علم جنگ یا علم شیمی از همه جلوتر بودند، و حتی جلوتر از تمام آیندگان بودند؟ یا فقط در درک مفاهیم دینی درجه اول را کسب کردند؟ در ضمن، انتقال علم با روش کتاب و سخن بوده یا با روش دیگری بوده ؟ اگر پیامبر(ص) به امام علی (ع) علم را منتقل کرد و به همین ترتیب تا آخرین امام، آیا این به روش معمولی بوده است یا معجزه ؟ منبع علم پیامبر(ص) از فرشتگان و دیدن برزخ و... بوده یا معجزه الهی ؟
جواب: راه ارتباط با مخزن علم الهی که منبع همه علوم مادی و معنوی است برکسی بسته نیست، منتها شدت و ضعف و گستره این ارتباط به حسب شدت و ضعف و دامنه استعداد و توان افراد متفاوت است.
انسان هایی که شرط تکون آن ها به لحاظ مبادی و مقدمات قبل از ولادت و دوران حمل و نیز شرایط تربیتی آنان بعد از آن، شرایطی بسیار متناسب و پاک از هر گونه ضعف و آلودگی اختیاری و غیر اختیاری میباشد، طبعا در سیر و صعود مراتب کمال آمادگی بیشتری دارند. ما معتقدیم پیشوایان معصوم شیعه (ع) مرتبه اعلای چنین