خواب میگیرد" میباشد. زیرا ظاهر آیه است که خداوند همه نفوس حتی آن هایی که زنده اند و به خواب میروند را توفی میکند. و اگر توفی به معنای میراندن باشد در مورد زنده ها که به خواب میروند صادق نیست.
بنابراین، آیه 55 سوره آل عمران: (اذ قال الله یا عیسی انی متوفیک و رافعک الی ) ؛ "زمانی که حق تعالی به عیسی گفت همانا من تو را گرفتم و به سوی خود بالا بردم" دلالتی بر موت حضرت عیسی (ع) ندارد. و بالاخره "توفی" اعم از میراندن میباشد.
3 - آیه شریفه: (و ما قتلوه و ما صلبوه و لکن شبه لهم ) ؛سوره نساء (4)، آیه 157. "او را نکشتند و او را به صلیب نکشیدند اما امر بر آنان مشتبه شد" نیز ظهور در زنده بودن حضرت عیسی (ع) در آن زمان دارد، زیرا این آیه در رد ادعای یهود است که میگفتند: ما عیسی بن مریم را کشتیم: (و قولهم انا قتلنا المسیح عیسی ابن مریم ) ؛سوره نساء (4)، آیه 157. "و گفتار آنان که ما عیسی پسر مریم را کشتیم". و نصارا نیز این ادعا را قبول کرده بودند، ولی - بنابر آنچه در اناجیل آمده است - میگفتند: بعد از کشته شدن مسیح، خداوند او را از قبر به سوی آسمان برد.
خداوند در آیه مزبور ادعای آنان را رد میکند و میگوید: (و ما قتلوه و ما صلبوه ) نه او را کشتند و نه به دار آویختند ولکن امر بر آنان مشتبه شد. و بعدا مجددا تأکید میکند که (و ما قتلوه یقینا بل رفعه الله الیه ) .سوره نساء (4)، آیات 157 نفی قتل و صلب در آیه برای تفهیم نفی تام ادعای آنان است؛ یعنی حضرت عیسی (ع) توسط آنان نه کشته شد و نه حتی به صلیب آویخته شد.
و این که در سؤال آمده است: آیه شریفه در مقام ذکر مباشرت موت عیسی (ع) توسط خداوند است در مقابل ادعای یهود که موت او را به خودشان نسبت میدادند، علاوه بر این که مباشرت موت توسط خداوند، یعنی بدون وساطت اسباب و علل