تجاوز آشکار به حقوق انسان ها، اختلال نظم اجتماعی و سلب امنیت عمومی را در پی دارد.
در حدیثی معتبر نقل شده است که ابوصباح کنانی به امام صادق (ع) میگوید: همسایه ای داریم که نسبت به امیرالمؤمنین (ع) بدگویی میکند، اجازه عملی را نسبت به او میدهید؟ حضرت فرمودند: آیا تو اهل کاری هستی ؟ گفتم: به خدا قسم اگر اجازه دهید در کمین او مینشینم، هنگامی که به دام افتاد با شمشیر او را میکشم. حضرت فرمودند: "یا أباالصباح ! هذا الفتک، و قد نهی رسول الله (ص) عن الفتک . یا أباالصباح ! ان الاسلام قید الفتک"؛الکافی، ج 7، ص 375، ح 16. "ای ابوصباح ! این کار کشتن غافلگیرانه است و رسول خدا(ص) از کشتن افراد به این گونه نهی فرمودند. ای ابوصباح ! اسلام تحقیقا قید و مانع کشتن غافلگیرانه است". کلمه "فتک" به معنای ترور است.
و پس از این که مسلم بن عقیل رضوان الله علیه فرستاده حضرت امام حسین (ع)، شهر کوفه را برای ورود آن حضرت مهیا کرده بود و ابن زیاد به دستور یزید به کوفه آمد و با زور و ارعاب و حکومت نظامی کوفه را کنترل کرد، روزی بنا شد ابن زیاد به دیدن شریک بن اعور که یکی از سران بود بیاید و شریک که از شیعیان بود با مسلم قرار گذاشت که مسلم در منزل در جایی پنهان شود و هنگامی که شریک طلب آب کرد مسلم وارد شود و ابن زیاد را ترور کند، که طبعا اوضاع کوفه به نفع مسلم برمی گشت؛ ولی مسلم کاری انجام نداد و پس از اعتراض شریک، حضرت مسلم از پیامبراکرم (ص) نقل کرد: "ان الایمان قید الفتک، فلایفتک مؤمن"؛ر.ک : بحارالانوار، ج 44، ص 344، باب 37. "ایمان قید و مانع ترور است و مؤمن ترور نمی کند".
البته در جهاد معمولا هم میکشند و هم کشته میشوند، ولی جهاد غیر از ترور است. و در جهاد نیز لشکر اسلام در آغاز حمله نمی کرد، بلکه پس از حمله دشمن به ناچار مسلمانان از خود دفاع میکردند.