جواب: اولا: درست است که در قرآن کریم، نفی اکراه در دین شده است و فرموده: (لا اکراه فی الدین) ؛سوره بقره (2)، آیه 256. "در دین اجبار و اکراه نیست"، ولی در هیچ جایی از آن، گفته نشده است که مرتد محکوم به اعدام است و باید کشته شود؛ و مجازات اعدام مرتد، تنها در بعضی از احادیث ذکر گردیده است.
و ثانیا: این که در دین اجباری نیست به لحاظ این است که دین دارای اعتقاد و عمل براساس اعتقاد است و حصول اعتقاد موقوف به گونه ای استدلال و برهان میباشد، و چه بسا بدون اختیار برای انسان حاصل میگردد، و هیچ گاه به وسیله اکراه و اجبار پدید نمی آید.
و مراد از ارتدادی که طبق بعضی از روایات، مجازات آن مرگ مقرر گردیده، این است که شخص پس از این که حقانیت توحید یا نبوت پیامبر اسلام (ص) و یا برخی از ضروریات دیگر دین برای او ثابت گردیده، از روی عمد و عناد با حق، به مخالفت علنی و آشکار برخیزد و بخواهد نظم جامعه را برهم زند و اعتقادات دیگران را مورد طعن قرار دهد، که چه بسا این امر، کشف از توطئه ای پنهان از سوی مخالفان دین مینماید. اما کسی که در مسیر تحقیق عالمانه، برای او نسبت به اصلی از اصول دین یا فرعی از فروع ضروری آن، شک و تردید حاصل شده و یا به نتیجه ای دیگر رسیده است، مرتد محسوب نشده و حکم ارتداد را ندارد. در این رابطه میتوانید به "رساله حقوق" این جانب، صفحه 51 به بعد مراجعه نمایید.
اسلام و ترور
(سؤال) ترور مخالفان سیاسی در دین مقدس اسلام چه حکمی دارد؟
جواب: دین مقدس اسلام دین عقل و منطق است و با هرگونه خشونت و ترور (اقدام ناگهانی و غافلگیرانه برای کشتن کسی) مخالف است؛ زیرا علاوه بر