اقشار جامعه اهمیت زیادی قائل است، از این جهت وجود حکومت در جامعه بشری یک امر ضروری میباشد. در مقدمه کتاب "ولایة الفقیه" این جانب به آن اشاره شده است. از این ادله استفاده میشود که هرگاه حقی از فردی در معرض تضییع باشد حاکم شرعی باید مانع تضییع آن حق شود. و قاعده: "الحاکم ولی الممتنع" از ادله مورد اشاره استفاده میشود.
3 - طلاق باید به اختیار مرد باشد ولی اگر مرد در ادای نفقه کوتاهی کرده و از آن سرباز زد، خواه عدم پرداخت نفقه موجب عسر و حرج برای زن باشد یا نباشد، به درخواست زن، حاکم شرع جامع الشرایط، ابتدا مرد را مجبور به پرداخت نفقه کرده و اگر از آن امتناع ورزید او را مجبور به طلاق میکند؛ و در صورتی که حاضر به طلاق نشد خود حاکم شرع زن را طلاق میدهد و تمام حقوق زن را از مال شوهر میپردازد. همچنین است در صورتی که به علل دیگری غیر از ترک نفقه زندگی زن با همسرش در حد حرج و مشقت غیر متعارف باشد.
4 - قاضی علاوه بر بلوغ، عقل، ایمان، عدالت، مرد بودن، طهارت مولد و بنابر احتیاط واجب، مجتهد بودن، بلکه بنابر احتیاط اعلم بلد یا منصوب از طرف اعلم بودن، باید رشید نیز باشد؛ یعنی بتواند با کارشناسی و ادراک صحیح از موضوعات و شرایط و اوضاع موجود و لحاظ مصالح و مفاسد معقول و مقبول، حکم شرعی را صادر نماید.