أجورهن ) ؛سوره نساء (4)، آیه 24. "آنچه را از زن ها بهره میبرید مزد آنان را بدهید". ظاهر دو لفظ: "استمتاع" و "أجر" با متعه یعنی عقد موقت سازگار است، و در اخبار اهل بیت (ع) به متعه تفسیر شده است. و در کتاب های حدیث اهل سنت نقل شده است که پیامبراکرم (ص) متعه را اجازه دادند، منتهی الامر آنان میگویند: بعدا آن تحریم شد.مسند احمد بن حنبل، ج 3، ص 363؛ شرح نهج البلاغه، ابن ابی الحدید، ج 12، ص 121؛ کنز العمال، ج 16، ص 519. و شیعه و سنی نقل میکنند که خلیفه دوم گفت: "متعتان کانتا علی عهد رسول الله (ص) و انا احرمهما و اعاقب علیهما: متعة النساء و متعة الحج"؛ یعنی "دو متعه در زمان رسول خدا(ص) حلال بود و من آن ها را حرام میکنم: متعه زن ها و متعه حج، (یعنی حج تمتع)".التفسیر الکبیر، ذیل آیه 196 سوره بقره و آیه 24 سوره نساء.
بدیهی است تحریم عمر جنبه سیاسی داشته است، به خاطر اختلافاتی که بعدا در رابطه با اولاد آن ها پدید میآید؛ وگرنه عمر مشرع نبود تا بتواند چیزی را که رسول خدا(ص) حلال کرده است حرام کند.
و بالاخره، متعه نزد فقهای شیعه حلال است، و آنان از اخبار عترت پیامبر(ص) اخذ کرده اند. و امام باقر(ع) از امیرالمؤمنین (ع) نقل میکند که آن حضرت فرمود: "لولا ما سبقنی به ابن الخطاب ما زنی الا شقی"؛الکافی، ج 5، ص 448، ح 2. "اگر ابن خطاب (عمر) به آن حکم (نهی از متعه) سبقت نمی گرفت جز آدم شقی زنا نمی کرد". اما فقهای اهل سنت آن را حرام میدانند.
ضمنا ازدواج با دختر باکره، بنابر احتیاط واجب باید به اذن پدر او باشد.
و ازدواج شیعه و سنی با یکدیگر فی نفسه مانعی ندارد، چون هر دو مسلمان هستند، و مرد نباید از نظر مذهب بر زن سخت گیری کند. ولی اگر این ازدواج موجب شود که زن از نظر اعتقادی متزلزل گردد، از آن اجتناب شود.