صفحه ۲۹۴

حکومت سکولار یا حکومت دینی

(سؤال) ما جمعی از طلاب پاکستانی می‎خواستیم نسبت به دو امر زیر که مورد بحث در کشور ما می‎باشد نظر حضرت عالی را بدانیم:

1 - با توجه با این که شیعیان در پاکستان در اکثریت نیستند و تعصبات فرقه ای بین شیعه و سنی سابقه دارد، بعضی از شیعیان و خصوصا طلاب و علما به این سمت رفته اند که یک حکومت سکولار بهتر از حکومت دینی سنی است، لذا به جای هماهنگی با اهل سنت به سمت هماهنگی با سکولارها رفته اند. نظر شما در این رابطه چیست ؟

2 - تلاش برای ایجاد یک حکومت دینی مبتنی بر مشترکات اسلامی و واگذار کردن مسائل خاص مذهبی به نهادهای خاص آن ها، چه حکمی دارد؟ اگر این تلاش تبعات جانی و مالی و... داشته باشد حکم آن چیست ؟

جواب: عمل به آنچه انسان آن را باطل و موجب فساد می‎داند تحت هر عنوانی باشد جایز نیست، و ترویج حق و عمل به آن در حد توان و قدرت، لازم می‎باشد. و مردم در انتخاب نوع حکومت باید آزاد باشند، البته در اسلام شرایطی برای حاکم و حکومت مقرر شده است که قهرا معتقدین به اسلام، آن شرایط را رعایت می‎کنند. بلی در صورت عدم قدرت بر تشکیل حکومت حقه وظیفه عالمان دینی ارشاد مردم و تبلیغ دین و موازین آن و از جمله شرایط حاکم حق می‎باشد، و در صورت داشتن تبعات مالی و جانی باید مراتب امر به معروف و نهی از منکر رعایت شود.

نظریه کشف یا انتخاب ولی فقیه

(سؤال) جناب عالی از بنیان گذاران ولایت فقیه بودید، چگونه یک فقیه به صرف فقاهت و بدون داشتن معجزه، جانشین خدا روی زمین می‎گردد و در مال و سرنوشت مردم اولی به تصرف می‎شود؟ مگر عقل هرکس پیامبری برای او نیست ؟

چگونه ولایت مطلقه فقیه مشخص می‎شود؟ آیا از مقوله کشف کردن است که بعضی می‎گویند؟

ناوبری کتاب