ساله بودند، ازدواج کردند؟
جواب: اولا: ازدواج با دختران رشیده که از نظر جسمی، دارای توانایی بالایی بوده اند در قبایل عرب، مخصوصا در منطقه های گرمسیر که بلوغ جنسی دختران زودتر فرا میرسد، وجود داشته و کار مرسومی بوده است؛ هرچند از نظر سنی بزرگ نباشند. حتی از اولین خواستگارهای حضرت زهرا(س) ابوبکر بوده است؛ در حالی که حضرت زهرا(س) نه سال و ابوبکر حدود پنجاه سال سن داشته است. آری اگر دختر ضعیف بوده باشد گرچه به سن بلوغ رسیده باشد، رضایت به ازدواج نمی دادند. مانند خواستگاری عمر از ام کلثوم، که خود عمر از ازدواج با او منصرف شد.
ثانیا: مورخان درباره سن حضرت فاطمه (س) به هنگام ازدواج اختلاف کرده اند. برخی آن را نه سال و برخی ده سال و برخی یازده سال نوشته اند؛ و صاحب کتاب "استیعاب" آن را پانزده سال و پنج ماه و حضرت علی (ع) را جوانی بیست و یک ساله دانسته است، و ابوالفرج اصفهانی در کتاب "مقاتل الطالبیین"مقاتل الطالبیین، ص 48. و ابن حجر در کتاب "الاصابة"الاصابه، ج 4، ص 278. و ابن اسعد در کتاب "الطبقات الکبری"،الطبقات الکبری، ج 8، ص 22. ازدواج حضرت فاطمه (س) را پنج سال پس از ورود پیامبر(ص) به شهر مدینه میدانند که در آن وقت هیجده سال از عمر شریف حضرت فاطمه (س) میگذشته است.
دختران پیامبر اسلام 6
(سؤال) پیامبر اسلام (ص) به غیر از حضرت فاطمه (س) دخترانی دیگر نیز داشته اند؟
جواب: پیامبر اسلام (ص) از خدیجه (س) دارای چهار فرزند شدند: حضرت فاطمه (س)، ام کلثوم، زینب و رقیه. اولاد حضرت فاطمه (س) عبارتند از: امام حسن و امام حسین (ع)، حضرت زینب (س) و ام کلثوم.