1 - این که این تحریفات که بسیار خطرناک و گمراه کننده بود، با اجازه حضرت نبود.
2 - این که پس از تذکرات مکرر، او به دشمنی که در حال جنگ با پیامبر(ص) بود پناهنده شد، و در عرف هر زمانی، چنین پناهندگی به معنای اعلام جنگ با پیامبر(ص) و اسلام میباشد. مجموع این دو عامل باعث حکم اعدام او گردید، نه به صرف تغییر عقیده و یا عمل نادرست جزئی.
اسناد واقعه یوم الدار
(سؤال) واقعه "یوم الدار" یا مهمانی حضرت محمد(ص) چرا در "نهج البلاغه" نیامده است ؟ و اسناد آن چیست ؟ به آن ها اشاره بفرمایید.
جواب: خیلی از حقایق اعتقادی و تاریخی در "نهج البلاغه" نیامده است و این دلیل بر عدم صحت آن ها نمی باشد؛ و برای اطلاع از اسناد این واقعه مراجعه کنید به تفاسیر شیعه و سنی، ذیل آیه شریفه: (و انذر عشیرتک الاقربین ) سوره شعراء (26)، آیه 214. و نیز به "ارشاد"الارشاد، شیخ مفید، ج 1، ص 49. مرحوم مفید، "الغدیر"الغدیر، ج 2، ص 276 - 289.، "علل الشرایع"علل الشرایع، ص 170، باب 133.، "تاریخ طبری"تاریخ طبری، ج 2، ص 63.، "سیره حلبی"السیرة الحلبیة، ج 1، ص 403. و "سعد السعود"سعد السعود، ص 11 و 105. ابن طاووس.
کشتار جمعی از یهود بنی قریظه
(سؤال) در بعضی نوشته های مخالفین اسلام، قتل عام یهود بنی قریظه توسط پیامبر(ص) را به نسل کشی هیتلر تشبیه نموده اند. نظر حضرت عالی چیست ؟
جواب: تشبیه برخورد پیامبراکرم (ص) با یهود به نسل کشی هیتلر، بسیار بی انصافی