حرکت های بسیار عجیبی انجام میدهند، مانند برگردن انداختن زنجیر (مثلا به معنای غلامی و اسارت در عشق امام حسین (ع) و زدن میکروفن بر سر و صورت و با چهار دست و پا با دو کنده زانو راه رفتن و...). به نظر جناب عالی این گونه حرکات چه حکمی دارد؟
جواب: عزاداری و مدیحه سرایی ها برای معصومین (ع) باید به شکل متعارف و معقول و متناسب با اهداف عالیه آن بزرگواران و خالی از هرگونه تصنع و کلمات و یا چیزهایی باشد که موجب وهن و یا بدبینی به آن حضرات و مذهب تشیع است.
استخاره، طیره و تفأل
(سؤال) فرق بین تفأل و طیره و استخاره چیست ؟ و آیا نهی از تفأل با قرآن، شامل استخاره با قرآن نیز میشود؟
جواب: "تفأل" نوعی پیش گویی از حوادث آینده است که مستلزم اطلاع از غیب میباشد. و در حقیقت، تفأل، کشف از واقع میباشد، و از این جهت در بعضی روایات از تفأل به قرآن، نهی شده است، زیرا مضاف بر این که قرآن را از مجرای اصلی خود که هدایت تشریعی است خارج مینماید، در صورت عدم تطابق تفأل با آنچه پیش میآید، مستلزم بدبینی به قرآن میباشد. علاوه بر این که با تکیه بر آن، قدرت تصمیم و اراده از انسان ربوده میشود.
اما "استخاره" طلب خیر است از خداوند و جنبه پیش گویی از آینده و غیب در کار نیست، و بیشتر برای رفع تحیر است نسبت به فعل یا ترک کاری با توکل به خداوند متعال.
و "طیره" سوء ظن به حوادث و پیشامدها و انتظار بلا و حادثه برای انسان است، و لذا نقل شده است که پیامبر(ص) از "طیره" بدشان میآمد و از آن نهی میکردند؛ اما فال نیک زدن و انتظار خیر با توکل به خداوند را دوست میداشتند.