صفحه ۱۸۰

حدیث قدسی را خواستم چون تصمیم دارم زندگی آینده را براساس امثال این احادیث پایه ریزی کنم و مقتضی چنین زندگی نداشتن زن و فرزند و... است. البته ممکن است صدها سال قبل جمع میان زن و فرزند و این اعمال شدنی بوده، ولی در شرایط کثیف فعلی این امر محال است. البته من از طرفداران عرفان و مسلک های درویشی نیستم و به غیر از قرآن و "نهج البلاغه" و احادیث رسیده دنبال چیز دیگری نیستم. چرا من اویس قرنی نباشم ؟ این محال نیست. و این که آیا بر طبق آیه 31 یا 32 سوره نور، گرفتن زن موجبات رضایت خداست یا سفارش است؛ و سنخیت این آیه و آیاتی مثل: (و تبتل الیه تبتیلا) ، (و ما خلقت الجن و الانس الا لیعبدون) سوره ذاریات (51)، آیه 56. چیست ؟ در حالی که حضرت علی (ع) در یکی از حکمت های "نهج البلاغه" می‎فرمایند زن و زندگی چیزی جز دردسر نیست.

جواب: در قرآن کریم آمده است: (لقد کان لکم فی رسول الله اسوة حسنة ) ؛سوره احزاب (33)، آیه 21. "همانا در میان شما رسول خدا(ص) بهترین الگو می‎باشد". زندگی پیامبر(ص) بهترین الگو و خط مشی برای همگان است. در روایات آمده: جماعتی از اصحاب پیامبر(ص) زنان را بر خود حرام کردند و شب ها را به بیداری و روزها را به روزه داری می‎گذراندند، ام سلمه می‎گوید: من این خبر را به پیامبر(ص) دادم، سپس آن حضرت به سوی اصحاب خود رفتند و فرمودند: آیا شما از زنان خود دوری می‎کنید؟ همانا من زنان را نکاح می‎کنم و با آنان همبستر می‎شوم و روزها غذا می‎خورم و شب ها می‎خوابم؛ و هرکس از سنت من اعراض کند از من نیست.الدر المنثور، ج 2، ص 309. یعنی رابطه ای با من نخواهد داشت. و نیز از آن حضرت نقل شده است که فرمودند: "و الفطرة الحنیفة السمحة و لارهبانیة و لاسیاحة ..."؛الکافی، ج 2، ص 17، ح 1. "در امت من رهبانیت و گوشه نشینی و عزلت نمی باشد".

معنای (تبتل) در آیه شریفه: (و تبتل الیه تبتیلا) انقطاع الی الله است، یعنی تمام توجه انسان از غیر خدا منقطع شود و به سوی خداوند جلب

ناوبری کتاب