صفحه ۷۲

و در حقیقت پیوند عشق و محبت با کسی، انسان را به سوی او و خواسته هایش می‎کشاند؛ و هرچه رشته محبت قویتر باشد این جاذبه هم قویتر است، خصوصا محبتی که بر اساس کمال محبوب باشد که سبب می‎شود انسان برای نزدیک شدن به مبدأ کمال تلاش نماید و درصدد اجرای اهداف و خواسته های او برآید.

در اینجا خوب است مقداری با این پیشوایان الهی آشنا شویم:

1 - حضرت امام علی (ع)

ایشان در روز 13 ماه رجب، 30 سال پس از حادثه اصحاب فیل در خانه کعبه چشم به جهان گشود. ده ساله بود که پیامبراکرم (ص) به رسالت مبعوث شد، در تمام دوران رسالت پیامبر که 23 سال به طول انجامید کنار پیامبراکرم (ص) بود. پدرش "ابوطالب" و مادرش "فاطمه" نام داشت. وی حضرت "فاطمه زهرا(س)" را به همسری برگزید و ثمره این ازدواج فرزندانی چون امام حسن و امام حسین و زینب کبری و ام کلثوم گردید. تقریبا سه ماه پس از رحلت پیامبراکرم (ص) حضرت علی (ع) همسر فداکار خویش را درحالی که 18 سال بیشتر نداشت از دست داد. پیامبراکرم (ص) علاقه ویژه ای به دخترش فاطمه (س) داشت و می‎فرمود: فاطمه پاره تن من است هر که او را شاد نماید مرا شاد نموده و هر که او را بیازارد مرا آزرده است. حضرت فاطمه (س) به تمام معنا از مقام ولایت امیرالمؤمنین (ع) دفاع کرد و در حقیقت در همین راه جان خود را نثار نمود. بعد از رحلت پیامبراکرم (ص) حضرت علی (ع) مدت 25 سال خانه نشین بود، در سال 35 هجری مردم با او به عنوان زمامدار مسلمانان بیعت کردند، مدت خلافت حضرت پنج سال طول کشید؛ و در ماه رمضان سال 40 هجری در سن 63 سالگی در مسجد کوفه به شهادت رسید؛ مرقد مطهر آن امام در شهر "نجف" که یکی از شهرهای کشور عراق است می‎باشد. لقب آن حضرت "امیرالمؤمنین" و کنیه اش "ابوالحسن" است.

2 - حضرت امام حسن (ع)

در نیمه ماه مبارک رمضان سال سوم هجری به دنیا آمد. مادرش "حضرت فاطمه زهراء (س)" و پدرش "حضرت علی (ع)" بود. وی نخستین فرزند این خانواده

ناوبری کتاب