قرار داد، حضرت علی (ع) عرض کرد: "یا رسول الله ! آیا مرا در میان کودکان و زنان میگذاری و اجازه نمی دهی با تو به میدان جهاد بیایم !؟" حضرت رسول (ص) فرمودند: "آیا راضی نیستی که نسبت به من همانند هارون نسبت به موسی باشی جز این که پیامبری بعد از من نخواهد آمد؟"
3 - سخن پیامبر(ص) نسبت به حضرت علی (ع) در اوایل بعثت بدین مضمون که: "این شخص برادر و وصی و جانشین من در میان شماست. از او پیروی کنید و به سخنان او گوش نمائید." مفسران میگویند: وقتی پیامبر از طرف خداوند مأمور شد که خویشان نزدیکش را از عذاب الهی بترساند، حضرت رسول (ص) به علی (ع) که سن او از پانزده سال تجاوز نمی کرد دستور داد غذائی آماده کند، سپس فرزندان عبدالمطلب را که چهل نفر بودند دعوت کرد تا رسالت خود را به آنان ابلاغ نماید، اما پس از صرف غذا ابولهب عموی پیامبر با سخنان بی اساس خود مجلس را به هم زد. رسول خدا دوباره مجلسی ترتیب داد و پس از صرف غذا دعوت خود را اعلام کرد و پیامبری خود را به گوش آنان رسانید؛ آنگاه فرمود: "کدام یک از شما حاضر است که از من پشتیبانی کند تا برادر و وصی و جانشین من باشد؟" کسی جز علی (ع) از جا بلند نشد، باز پیامبراکرم (ص) سخن خویش را تکرار کرد و کسی جز علی (ع) دعوت او را پاسخ نگفت، در مرتبه سوم نیز چنین شد، آنگاه پیامبراکرم (ص) جمله ای را که بیان شد فرمودند. 4 - گذشته از اینها رسول اکرم (ص) در روزهای آخر عمر خود به مردم فرمود: "ای مردم من از بین شما میروم و دو چیز سنگین و گرانبها در میان شما میگذارم: قرآن و اهل بیتم، تا زمانی که به این دو چنگ بزنید و از این دو یادگار پیروی کنید گمراه نخواهید شد".
امامت در دوران طفولیت
علی: آن طور که از زندگی بعضی از امامان به دست میآید آنها در حال کودکی و طفولیت به مقام امامت رسیده اند، مثلا امام نهم حضرت امام محمدتقی (ع) در هشت سالگی، یا امام دهم حضرت امام علی النقی (ع) در هفت سالگی، و امام زمان (عج) در چهار یا پنج سالگی، این امر چگونه ممکن است و آیا یک کودک میتواند امام مردم باشد؟