ج: بازی با این وسایل گرچه به قصد سرگرمی و بدون شرطبندی باشد محل اشکال است، ولی بازی با ابزاری که قبلا مخصوص قمار بوده اند و اکنون از ابزار قمار بودن به طور کلی خارج شده اند مانعی ندارد.
س: در صورتی که شرکت یا مؤسسه ای برای کمک به امور خیریه، مثل دستگیری از افراد یتیم، سیل زده و مانند آن بلیطهایی منتشر نماید و مردم با پرداخت مبلغی از این بلیطها خریداری نمایند و بعدا با قرعه کشی مبلغی به عنوان جایزه از طرف آن مؤسسه یا از وجوهی که به واسطه انتشار بلیط بدست میآید به بعضی از صاحبان بلیط داده شود، آیا این امر جایز است ؟
ج: در صورتی که هدف از خریداری بلیط گفته شده بردن جایزه باشد جایز نیست.
س: دیدن و گوش دادن برنامه های ماهواره، سینما، تلویزیون، رادیو، تئاتر و مانند آن چه حکمی دارد؟
ج: در صورتی که باعث فساد افکار و اخلاق فرد و جامعه و ترویج باطل نباشد مانعی ندارد، ولی باید مواظبت نمود که استفاده از این امور مانع از انجام کارهای مهم و واجب نگردد و در این زمینه نسبت به کودکان دقت و مراقبت بیشتری صورت گیرد.
مشاغل و درآمدها
داشتن شغل مناسب، کسب مال و تجارت حلال و مشروع حق هر انسانی است و همه در انتخاب شغل خود آزادند، و اگر کسی از راههای حرام مانند: قمار، دزدی، رباخواری، رشوه و تقویت افراد ستمکار مالی بدست آورد آن مال به ملک او در نمی آید و ضامن آن خواهد بود.
پرسش و پاسخ
س: یاد گرفتن سحر و جادوگری و عمل به آن چه حکمی دارد؟
ج: حرام میباشد، مگر این که برای باطل کردن سحر افرادی که به این کار دست میزنند آن را یاد بگیرد و در همان محدوده عمل نماید.