فطریه خویش را نپردازد روزه اش مورد قبول خداوند نیست همان گونه که اگر در تشهد نماز بر پیامبراکرم (ص) درود نفرستد نمازش مورد قبول نیست وسائل الشیعه، باب 1 از ابواب زکات فطره، حدیث 5، ج 9، ص 318.".
پرداخت این نوع زکات چنانکه از برخی روایات به دست میآید انسان را از مرگهای ناگهانی حفظ مینماید.مصدر سابق، باب 5، حدیث 5، ص 328
پرسش و پاسخ
س: پرداخت زکات فطره بر چه کسانی واجب است ؟
ج: بر افرادی که هنگام غروب آفتاب شب عید فطر "بالغ" و "عاقل" بوده و خود فقیر و تهیدست نباشند واجب است که از جانب خود و افرادی که تحت سرپرستی او قرار داشته و نان خور او به حساب میآیند - چه کوچک باشند یا بزرگ، مسلمان باشند یا کافر - فطریه را بپردازند.
س: مقدار فطریه برای هر نفر چقدر بوده و جنسی که به عنوان زکات فطره باید پرداخت شود چیست ؟
ج: برای هر نفر باید به مقدار یک "صاع" که تقریبا سه کیلوگرم است، گندم یا جو یا خرما یا کشمش یا برنج یا ذرت و مانند آن را پرداخت نماید و بنابر احتیاط فطره را از آنچه که غذای متعارف مردم شهر اوست بپردازد و بهتر است از آنچه غذای معمولی خود و خانواده اش میباشد به مستحق آن بدهد. البته انسان میتواند به جای دادن این اشیاء قیمت زمان پرداخت آنها را بدهد.
س: زکات فطره را در چه راهی باید مصرف نمود؟
ج: احتیاط آن است که زکات فطره را فقط به شیعیانی که فقیر و مستمند هستند و آن را در راه معصیت مصرف نمی کنند بدهند و بنابر احتیاط واجب به فرد شرابخوار و کسی که آشکارا گناهان بزرگ را مرتکب میشود نباید فطریه را پرداخت نمود. و مستحب است در دادن فطریه خویشان فقیر و بعد همسایگان فقیر خود را بر دیگران مقدم بدارد.