ج: خیر چون دو سوره "فیل" و "قریش" با هم در نماز یک سوره به حساب میآیند، پس نمازگزار نمی تواند هر کدام از آنها را به تنهایی در یک رکعت نماز بخواند، بلکه بعد از خواندن حمد اول بایستی سوره فیل و سپس سوره قریش را بخواند؛ و همین گونه است حال دو سوره "الضحی" و "الانشراح" که نمازگزار باید اول سوره الضحی و سپس سوره انشراح را با آن بخواند.
س: حمد و سوره در چه نمازهایی باید بلند و در چه نمازهایی باید آهسته خوانده شود؟
ج: زن و مرد واجب است که حمد و سوره نماز ظهر و عصر را آهسته بخوانند و اگر از روی عمد بلند بخوانند نماز باطل است. و بر مرد واجب است که حمد و سوره نمازهای "صبح"، "مغرب" و "عشا" را بلند بخواند، ولی زن میتواند حمد و سوره این نمازها را بلند یا آهسته بخواند، مگر این که نامحرم صدایش را بشنود که در این صورت احتیاط مستحب آن است آنها را آهسته بخواند.
س: اگر انسان از روی اشتباه جایی که باید حمد و سوره را بلند بخواند آهسته بخواند و یا در جایی که باید آهسته بخواند بلند بخواند نمازش چگونه است ؟
ج: نمازش صحیح است؛ و اگر در بین خواندن حمد و سوره متوجه اشتباه خود شود لازم نیست مقداری را که خوانده دوباره بخواند، اگر چه احتیاط این است که دوباره بخواند.
س: ملاک بلندی صدا در قرائت حمد و سوره چیست و نمازگزار چه مقدار بایستی صدا را بلند نماید؟
ج: تشخیص دیگران و جوهره دار بودن صدا میزان بلندی آن است، پس اگر طوری بخواند که به نظر مردم بلند به حساب میآید و صدا نیز دارای جوهره باشد کافی است؛ البته نمازگزار نباید بیش از حد معمول صدایش را بلند نماید مثلا فریاد بکشد وگرنه نمازش باطل است.
س: آیا میتوان تسبیحات اربعه را بیش از سه مرتبه خواند؟
ج: اگر به قصد گفتن ذکر باشد اشکالی ندارد، ولی اگر بخواهد به قصد آنچه در نماز دستور داده اند بخواند جایز نیست.