ج: لازم نیست، ولی باید نمازگزار متوجه باشد نمازی را که میخواهد به جا آورد نماز ظهر است یا عصر، نماز قضا است یا اداء و همچنین باید مشخص نماید نماز واجب شبانه روزی است یا نماز نافله و مستحبی.
2 - قیام
"قیام" یعنی راست ایستادن و پرهیز از خم شدن، قیام هنگام گفتن تکبیرة الاحرام و همچنین قیام پیش از رفتن به رکوع که آن را "قیام متصل به رکوع" مینامند جزء ارکان نماز است، ولی قیام موقع خواندن حمد و سوره و قیام پس از برخاستن از رکوع اگرچه امری واجب است اما رکن نیست و به همین جهت اگر از روی فراموشی ترک شود نماز صحیح است.
چند مسأله
1 - باید نمازگزار پیش از گفتن تکبیرة الاحرام و پس از آن مقداری راست بایستد تا یقین نماید که در حال ایستادن تکبیر گفته است.
2 - بنابر احتیاط واجب بدن نمازگزار در هنگام قیام باید آرام بوده و از تکیه کردن به دیوار یا عصا و هر چیز دیگر خودداری نماید مگر در هنگام ناچاری که تکیه دادن مانعی ندارد.
3 - احتیاط واجب آن است که در موقع ایستادن هر دو پا روی زمین قرار گیرد. ولی انداختن سنگینی بدن به طور مساوی روی دو پا لازم نبوده و امری مستحب میباشد و همچنین مستحب است در حال قیام نمازگزار شانه ها را پایین انداخته دستها را بر روی رانها گذاشته، انگشتان دست را به هم چسبانده، جای سجده را نگاه کرده و نماز را با حالت خضوع و خشوع به جای آورد و احتیاط مستحب آن است که دستها و انگشتها را در هنگام قیام حرکت ندهد.
4 - اگر نمازگزار میخواهد در حال نماز کمی جلو یا عقب برود یا کمی بدن را به سمت راست یا چپ حرکت دهد، بنابر احتیاط واجب باید در حال حرکت چیزی نخواند و وقتی بدن آرام گرفت به خواندن نماز ادامه دهد.