تا زمانی که میوه ای را بر انسان بیفکند نه این که برای چیدن میوه با سنگ و چوب به آن حمله گردد.
2 - اگر چه سؤال کلید فهم حقایق است و به همین دلیل کسانی که کمتر میپرسند کمتر میدانند، ولی نباید با پرسش از مطالبی که هیچ فایده ای ندارد وقت استاد را ضایع کرد. حضرت علی (ع) که خود معدن علم بود گاهی دست بر سینه مینهاد و میگفت: "در این سینه دانش بسیاری نهفته است، اما افسوس که فراگیرنده ای برای آنها یافت نمی شود". و گاهی میفرمود: "ای مردم قبل از این که مرا از دست بدهید مطالب و سؤالات خود را از من بپرسید". حال در چنین شرایطی اگر فردی سؤال کند ای علی ! بگو ببینم تعداد موهای سر و صورت من چقدر است ؟ آیا این قدرناشناسی نسبت به بزرگترین مربی و استاد جامعه نمی باشد؟
3 - وقتی استاد مطلبی را بیان کرد برای ستیزه جوئی با او مرتب از سخن این و آن نباید خبرداد و کلام دیگران را به رخ او کشید؛ مثلا نباید بگوئیم: استاد کلام شما درست نیست چون فلانی این طور گفته است.
4 - با تمام وجود به سخنش باید گوش داد و با دیگران در مجلس درس صحبت نکرد، وچون با استاد سخن میگوئیم به آرامی سخن گفته و صدایمان را بالاتر از صدایش قرار ندهیم.
5 - برای فراگیری دانش در مقابل او زانو زده، و پشت سر استاد جائی که او مجبور شود برای نگاه کردن به ما در هنگام درس خود را به زحمت بیندازد ننشینیم.
6 - کارهائی که با ادب و احترام سازگار نیست در محضر او انجام نگیرد؛ مثلا با چشم و یا ابرو به او و یا دیگران اشاره نشود.
7 - اگر جلسه درس مقداری طولانی شد دلتنگ و افسرده نشویم و با حرکات خودمان مثل خمیازه کشیدن و بازی با انگشتان عظمت درس و احترام استاد را از بین نبریم.
8 - اگر کسی از استاد درباره مسأله ای پرسشی نمود، پیش از آن که ایشان پاسخ دهد ما به جواب گفتن سؤال آن فرد اقدام ننمائیم.
9 - هرگز از استاد بدگوئی ننموده و اگر در حضور انسان در مجلسی از او بدگوئی