2 - این بیماری انگیزه قسمتی از جنایتهائی است که در دنیا انجام میگیرد. فرد حسود مرتکب جنایاتی چون قتل، دزدی و... میشود. از قرآن مجیدسوره مائده (5): آیه 27. و احادیث استفاده میشود عامل اولین قتل که توسط بشر روی زمین انجام گرفت و در آن "قابیل" برادرش "هابیل" را کشت این بود که قربانی هابیل به درگاه خداوند قبول گشت اما قربانی قابیل پذیرفته نشد، و این باعث شد که قابیل به جای اصلاح خود نسبت به برادرش هابیل حسادت ورزد. این بیماری خطرناک فرزندان حضرت "یعقوب" را واداشت تا برادرشان "یوسف" را درون چاه اندازند. و به همین جهت بعضی "حسادت" را به پاره ای از آتش تشبیه کرده اند که میتواند موجودیت جامعه را به خطر بیندازد.
گویند: کسی به شخصی که نسبت به او حسادت میورزید گفت: من چه کنم که به من حسادت نورزی ؟ گفت: تنها راهش این است که بمیری.
3 - حسادت اثرات نامطلوبی برروی سلامت جسم فرد حسود دارد، این افراد معمولا افرادی رنجور و از نظر اعصاب و دستگاههای دیگر بدن ناراحت و بیمارند. امروزه این حقیقت روشن گشته است که بیماریهای جسمانی در بسیاری از موارد عامل روانی دارند و در پزشکی امروز بحثهای فراوانی تحت عنوان بیماریهای "روان تنی" مشاهده میشود که مربوط به این گونه بیماریهاست. حضرت علی (ع) میفرماید: "تندرستی جسم از کمی حسد و رشک بردن است" و باز حضرت میفرماید: "عجیب است که حسودان از سلامت جسم خود بکلی غافل هستند".
و بدین لحاظ حسادت همانند شمشیر دو لبه ای است که با یک طرفش به دیگری آسیب میرساند و با طرف دیگرش خود فرد حسود را از پای درمی آورد. و به قول سعدی شیرازی: