مؤسس آن نیز در معرض نابودی و هلاکت و خرد شدن یا به اصطلاح امروز خورده شدن قرار دارند. به عبارت دیگر کسانی که به اصطلاح انقلاب علیه بنی امیه را هدایت کردند و حکومت بنی عباس را پایه گذاری نمودند، پس از مدتی به دست افراد فرصت طلب بعدی نابود میشوند. از این رو میگویند: انقلاب فرزندان خود را میخورد. کسانی که در به وجود آمدن انقلاب و حکومت زحمت کشیدند و بعد روحیه انقلابی خود را حفظ کردند، با کسانی که پس از آنان میخواهند قدرت و موقعیت خود را در هر شرایطی حفظ کنند نمی توانند سازش داشته باشند. این است که فرصت طلب ها بر مسند قدرت مینشینند و کسانی را که دارای سابقه و روحیه انقلابی هستند نابود میکنند. در جریان فتنه بنی عباس هم افرادی نظیر ابومسلم خراسانی پرچم انقلاب و شورش را بلند میکنند و در حقیقت پایه گذار انقلاب و حکومت بنی عباس میشوند، ولی منصور دوانیقی برای این که فردا طلبکار نشود او را از بین میبرد.
خلاصه ممکن است مقصود از فرمایش حضرت این باشد که: کسانی هم که سعی در این فتنه میکنند و خودشان پایه گذار آن میشوند، فتنه آنان را نیز خرد و نابود خواهد ساخت.
"یتکادمون فیها تکادم الحمر فی العانة"
( در آن فتنه یکدیگر را گاز میگیرند مانند گاز گرفتن خرهای وحشی همدیگر را در رمه.)
"عانة" در اینجا به معنای رمه یا جمعیت گورخران میباشد. الاغهای وحشی یا گورخرها وقتی که دعوا و نزاعشان میشود همدیگر را گاز میگیرند. حضرت نیز حاکمان و سردمداران آن فتنه را به رمه گورخران تشبیه کرده است که وقتی برخی از آنها دعوایشان میشود یکدیگر را گاز میگیرند.
اتفاقا در حکومت بنی عباس شرایط به همین ترتیب بود. به این معنا که شخصی