"هم الذین یخبرکم حکمهم عن علمهم، و صمتهم عن منطقهم، و ظاهرهم عن باطنهم"
( آنها کسانی هستند که حکمشان شما را آگاه میسازد از علم و دانایی شان، و سکوتشان از گفتارشان، و ظاهرشان از باطنشان.)
تقریبا همه شرح کنندگان نهج البلاغه و از جمله ابن أبی الحدید سنی و معتزلی مذهب که فرد نسبتا با انصافی است، قبول دارند که این صفات درباره اهل بیت و ائمه اطهار(ع) میباشد.منهاج البراعة، ج 9، ص 76؛ بحارالانوار، ج 27، ص 58، باب 1، موالاة الاولیاء، حدیث 18.
حضرت میفرماید: "هم الذین یخبرکم حکمهم عن علمهم": ائمه اطهار(ع) کسانی هستند که حکم آنان شما را از علم و دانایی شان آگاه میسازد. "حکم" در اینجا شامل بیان احکام و مسائل شرعی و نیز قضاوت میشود. به این معنا که وقتی آنان احکام خدا را بیان میکنند و یا در مسأله ای قضاوت مینمایند، دیگران به این نتیجه میرسند که آنان از روی علم و دانایی سخن میگویند.
از طرف دیگر "و صمتهم عن منطقهم": و سکوت آنان خبر از منطق آنان میدهد. سکوتشان نیز سرشار از حکمت و منطق و گفتار است. برای این که سکوت گاهی حکایت از تأیید مطالب و سخنان دیگران دارد و گاهی هم حکایت از این میکند که در این جمع نمی توان سخن گفت؛ و در هر دو صورت، از سکوت آنان میتوان مطالبی فهمید.
"و ظاهرهم عن باطنهم": از طرف دیگر آنان کسانی هستند که روش ظاهری آنان ما را به باطنشان آگاه میکند. به این معنا که ظاهر و باطنشان تفاوت ندارد و هماهنگ میباشد؛ برخلاف افراد منافق که ظاهر و باطنشان تفاوت دارد.