"فقال (ع): هیهات ! کذب من ادعی محبتنا و لم یتبرأ من عدونا"سوره اسراء (17)، آیه 9. پس امام (ع) در پاسخ فرمود: "خیلی دور است ! دروغ میگوید کسی که ادعای دوستی ما را دارد ولی از دشمنان ما تبری نمی جوید."
البته باید توجه داشته باشید که تبری به معنای فحش و توهین و سب نیست. معنای تبری این است که میگوید: من مرید تو نیستم. انسان نباید زیاد محافظه کار باشد و بخواهد با همه سازش کند؛ بلکه باید کاملا به دنبال حق باشد. البته اگر به دنبال حق بود نباید فحش بدهد یا توهین کند یا ایجاد درگیری نماید، بلکه صریح میگوید فلان شخص یا فلان مطلب را قبول ندارم.
3 - "و روی عن الرضا(ع) انه قال: کمال الدین ولایتنا و البراءة من عدونا"سوره احزاب (33)، آیه 4. از حضرت امام رضا(ع) روایت شده است که فرمودند: "کمال دین به ولایت ما و برائت از دشمن ما میباشد."
بهترین شاهد بر سخن امام (ع) آیه ای شریفه از قرآن کریم است که امام (ع) نیز در ذیل روایت به آن اشاره کرده است: (لا تجد قوما یؤمنون بالله والیوم الاخر یوادون من حاد الله و رسوله و لو کانوا ابأهم أو أبنأهم أو اخوانهم أو عشیرتهم ) کتاب السرائر، ج 3، ص 639 (المستطرفات). "گروهی را که به خدا و روز قیامت ایمان آورند نیابی که با کسانی که با خدا و پیامبرش دشمنی و مخالفت کرده اند دوستی بدارند، اگر چه پدران یا پسران یا برادران یا خویشانشان باشند."
"ولاء" به معنای "پهلوی یکدیگر قرار گرفتن" است. به همین جهت به بنده و ارباب "مولا" گفته میشود؛ زیرا هر دو کنار یکدیگر هستند و کمبودهای یکدیگر را جبران و کارهای همدیگر را اداره میکنند.