افراط در کشیدن سیگار قطعا ضرر دارد، و اگر چیزی واقعا ضرر داشت باید از آن پرهیز شود. اما اگر ضرر نداشته باشد و تنها به خاطر این که چیز نوظهوری است و در زمان پیامبراکرم (ص) وجود نداشته است بخواهیم آن را حرام بدانیم، باید بگوییم برق و کامپیوتر و اینترنت و... همه حرام است؛ که قطعا چنین حرمتی را نمی توان به دین نسبت داد.
یکی از بزرگان نجف که شیخ متدین و مقدس و ساده ای بود، در اعتراض به این که میخواستند در حرم حضرت علی (ع) برق بکشند روی منبر رفت و با گریه گفت: "یدعون حمار الله و یرکبون شمنجعفر، یرسلون ابنأهم الی برلین و یشدون السیم علی قبر أمیرالمؤمنین !"؛ به قطار میگفته "شمنجعفر"، و چون پسر آقا شیخ کاظم شیرازی برای درس خواندن به برلین رفته بود با کنایه و در اعتراض به همه اینها با حالت گریه میگوید: "خر خدا را رها میکنند و سوار شمنجعفر میشوند و فرزندان خود را به برلین میفرستند و سیم برق را محکم به قبر امیرالمؤمنین (ع) میکشند !"
مقصود این است که ما نمی توانیم افراط کنیم و بگوییم هر چیز تازه ای شر است و یا همه پیشرفت ها و دستاوردهای بشری را حرام بدانیم و بگوییم باید الاغها را از طویله بیرون بکشیم و به مشهد و مکه و دیگر جاها برویم؛ بلکه مقصود امام (ع) این است که امور فکر نکرده و بی اساسی را که با اسلام و دین ناسازگار است نباید بپذیریم، و زیربار برخی حرفهای بی اساس و بی محتوا نرویم.