والی هایی که از آنان نباشند صالح و شایسته نیستند. البته مقصود از امامت همان دوازده امام و ائمه معصومین (ع) هستند که باید از بنی هاشم باشند.
از اینجا بخش دیگری از خطبه شروع میشود که حضرت میفرماید:
نشانه های دیگران
1 - رها کردن آخرت و برگزیدن دنیا
"آثروا عاجلا و أخروا آجلا"
( شتابنده را برگزیدند و آینده را تأخیر انداختند.)
آنان کسانی هستند که دنیای زودگذر را مقدم داشتند و آینده را تأخیر انداخته و ترک کردند. یعنی آخرت را که در آینده میآید رها نمودند.
این سؤال در اینجا مطرح میشود که مقصود از کسانی که این دو صفت و یا صفات بعدی را دارند چه کسانی هستند؟ بعضی ها گفته اند مقصود برخی از صحابه هستند. برای این که صحابه دو گروه میباشند که یک گروه از آنان افرادی بودند که به دنبال دنیا رفتند. البته بعضی دیگر از جمله ابن أبی الحدید این دیدگاه را نپذیرفته و گفته اند چگونه میشود که این تعبیرات را بر صحابه پیامبر(ص) منطبق کنیم و بگوییم که آنان اهل دنیا بوده و صافی را رها کرده و به دنبال آب لجن رفتند و یا در بین آنان فاسق وجود دارد ! برای این عده بسیار مشکل است که این تعبیرات را بر صحابه منطبق نماییم.
ابن أبی الحدید در اینجا میگوید: اگر امام (ع) عبارت: "کانی أنظر الی فاسقهم" را - که بر وجود فاسق در بین این افراد دلالت میکند - نمی فرمود، بعید نبود که این عبارات و فرمایشات را بر بعض صحابه تطبیق دهیم. این متن عبارت ابن أبی الحدید است: "لولا قوله: کأنی أنظر الی فاسقهم، لم أبعد أن یعنی بذلک قوما ممن علیه اسم