بیعت مرا شکستند و گروهی از زیر بار بیعتم خارج شدند و گروه دیگری از اطاعت خداوند بیرون رفتند.)
پس کلمه "امر" در اینجا به معنای فرمانروایی و خلافت میباشد. حضرت امیر(ع) در اینجا ضمن هشدار به اهل شورا، در مورد انتخاب خلیفه به ناحق پیشگویی کرده و میفرماید: اگر مرا که پیامبراکرم (ص) بارها برای جانشینی خود تعیین فرمود برای انجام این مسئولیت انتخاب نکنید، گمان مبرید که کارها به راحتی پیش خواهد رفت و حکومت برای همیشه در اختیار شما باقی خواهد ماند؛ بلکه با انتخاب خلیفه ناشایسته، مردم بتدریج پرچم مخالفت بلند خواهند کرد و جنگ و ستیز علیه شما شروع شده و ادامه خواهد یافت؛ و در عهد و پیمانها خیانت میشود. یعنی با این که عده ای با عثمان یا دیگری بیعت میکنند، اما به لحاظ این که حاکمیت و خلیفه به وظیفه اش عمل نمی کند، مردم با او به مخالفت میپردازند و در حقیقت شمشیرها از غلاف بیرون کشیده میشود و به پیمانهایی که بسته و بیعت هایی که نموده اند خیانت میکنند.
"عسی أن تروا هذا الامر من بعد هذا الیوم": بسا این امر خلافت را پس از این میبینید که "تنتضی فیه السیوف": در آن شمشیرها از غلاف بیرون کشیده میشوند "و تخان فیه العهود": و در آن عهد و پیمانها خیانت میشود.
"حتی یکون بعضکم أئمة لا هل الضلا لة و شیعة لا هل الجهالة"
( تا آنجا که بعضی از شما پیشوایانی برای اهل گمراهی و پیروانی برای اهل نادانی میباشید.)
اگر شما اهل شورا انتخاب شایسته ای نداشته باشید، علاوه بر شمشیرهایی که از غلاف بیرون میآیند و جنگ و ستیز فراوان میشود، خلیفه که باید پیشوای اهل حق باشد همچون عثمان پیشوای اهل باطل میشود و رانده شدگان پیامبراکرم (ص) و امثال