اما بر اساس دیدگاه مرحوم مجلسی معنا این گونه میشود: سفیانی ظهور میکند و جنایت ها و قتل و کشتارهای زیادی به راه میاندازد و سپس مردم آماده حکومت حق و عدالت گستری حضرت حجت (عج) میشوند و بعد که مردم سرعقل آمدند باید همراه سنت های پایدار پیامبر(ص) شوند.ر.ک : شرح نهج البلاغه ابن أبی الحدید، ج 9، ص 48.
احتمال سوم که یکی از آقایان مطرح میکنند این است که بگوییم: حضرت علی (ع) پس از پیشگویی ظهور حضرت حجت (عج) و حوادث آن دوره به مردم زمان خود میفرماید: پس شما مردم همراه سنت های استوار و پایدار پیامبر خود و آثار روشن او باشید؛ و مقصود از "عهد قریب" همان پیمان غدیر است که پیامبر(ص) از مردم پیمان گرفت که همراه با علی (ع) و پیرو او باشند. در حقیقت حضرت میفرماید: اگر مردم از علی (ع) پیروی کنند، نبوت بر آن اساس باقی و پایدار میماند.
شیوه اغواگری شیطان
"واعلموا أن الشیطان انما یسنی لکم طرقه لتتبعوا عقبه"
( و بدانید که شیطان جز این نیست که راههای خود را برای شما آسان میکند تا پاشنه او را پیروی کنید.)
"عقب" به معنای پاشنه پا میباشد؛ و کسی که از جلو میرود و ما به دنبال او میرویم، مثل این است که چون پاشنه پای او را میبینیم به دنبالش میرویم؛ و لذا تبعیت از کسی را به عقب او رفتن تعبیر میکنند.
حضرت امیر(ع) میفرماید: با این که سنت پیامبر(ص) قائم و پایدار است، ولی شما آگاه باشید که باز هم شیطان دست بردار نیست و سعی میکند شما مردم را به راه خطا بیندازد و توجیهاتی میکند که شما را جذب نموده و راههای خودش را آسان نشان دهد. علاوه بر شیطان که حضرت میفرماید توجیه گر است، نفس اماره انسان که