صفحه ۲۳۶

چون اولا: قدرت خداوند محدود نیست و خداوند هر کاری که بخواهد اگر محال نباشد انجام می‎دهد. و ثانیا: در گذشته هم کسانی بوده اند که عملا عمر طولانی داشته اند. قرآن کریم درباره عمر حضرت نوح (ع) می‎فرماید: (فلبث فیهم ألف سنة الا خمسین عاما) شرح نهج البلاغه، ج 9، ص 40. "پس هزار سال جز پنجاه سال در میان مردم زندگی کرد."

بر اساس این آیه حضرت نوح (ع) نهصد و پنجاه سال در میان قوم خود زندگی کرده که جریان طوفان پیش آمده است؛ بنابراین عمر او بیش از نهصد و پنجاه سال بوده است؛ و بنابر گزارشات تاریخی عمر او را تا دو هزار و پانصد سال هم گفته اند.فتوحات مکیة، ج 3، ص 327، باب 366. چاپ دارالفکر بیروت در چهار مجلد؛ و ج 3، ص 319 چاپ دار احیاء التراث العربی بیروت، در چهار مجلد.

علاوه بر حضرت نوح (ع) که عمر طولانی داشت، حضرت خضر(ع) هم از زمان حضرت موسی (ع) تاکنون زنده است و زنده بودن او را اهل سنت هم قبول دارند.ر.ک : الیواقیت والجواهر، ج 2، ص 143، مبحث 65 فی بیان أن جمیع أشراط الساعة ... .

بنابراین قدرت خداوند فوق همه قدرتهاست، و مزاجی که انسان دارد اگر بتواند در اثر هدایت الهی آن را حفظ کند عمرش طولانی می‎شود. پس چه اشکال دارد که بگوییم حضرت حجت (عج) بر اثر هدایت و راهنمایی های خدا، می‎داند که چه غذایی را و چگونه آن را مصرف کند که بیمار و فرسوده نشود و عمر طولانی مدت داشته باشد.

اساسا باید توجه داشته باشیم که بسیاری از این مرگهای معمولی مرگهای طبیعی نیستند، بلکه مرگهای اخترامی سوره عنکبوت (29)، آیه 14. می‎باشند که به واسطه تصادف و حوادث دیگر پیش می‎آید.

ناوبری کتاب