حوزه اسلام نفوذ نمایند که موجب شکست اسلام شود. در حقیقت حضرت علی (ع) با سخنان خود میخواهد عمر را دلداری دهد که ما شکست نمی خوریم.
اشاره امام (ع) به جاودانگی یاری رسانی خداوند
"والذی نصرهم و هم قلیل لا ینتصرون، و منعهم و هم قلیل لا یمتنعون، حی لا یموت"
( و آن که آنان را یاری کرد در حالی که اندک بودند و نمی توانستند انتقام بگیرند، و آنها را باز داشت آنگاه که اندک بودند و توانایی دفاع نداشتند، زنده ای است که نمی میرد.)
حضرت امیر(ع) به عمر میفرماید: آن خدایی که اهل این دین و مسلمانان را زمانی که اندک بودند و قدرت دفاعی نداشتند و نمی توانستند از دشمن انتقام بگیرند حفظ فرمود، همان خدا در این شرایط نیز زنده است و نمی میرد و بنابراین همان طور که در گذشته این دین را حفظ و نگهداری فرموده است در آینده نیز همچنان حفظ خواهد فرمود. برای این که اراده خداوند به حفظ و پیروزی و قدرت یافتن این دین تعلق گرفته است. در واقع حضرت به عمر اطمینان قلبی میدهد که بداند این دین نابود نمی شود؛ و امثال این آیات شریفه را به او یادآوری میکند که: (کتب الله لا غلبن أنا و رسلی ) سوره شعراء (26)، آیه 214. "خداوند نوشته است [ مقرر داشته ] که من و فرستادگانم پیروز خواهیم شد." (وعد الله الذین آمنوا منکم و عملوا الصالحات لیستخلفنهم فی الارض ) تاریخ طبری، ج 2، ص 62 و 63؛ کامل ابن اثیر، ج 2، ص 63؛ و شرح نهج البلاغه ابن أبی الحدید، ج 13، ص 211. "خداوند کسانی را که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام میدهند وعده فرموده است که ایشان را در زمین جانشین گرداند."
"والذی نصرهم و هم قلیل لا ینتصرون": آن خدایی که مسلمانان را یاری کرد در حالی که اندک بودند و تعداد آنان کم بود و نمی توانستند انتقام بگیرند؛ "و منعهم و هم